Легкий флагман: Огляд смартфона Huawei P20 Lite


Опубликованно 13.07.2018 00:05

Легкий флагман: Огляд смартфона Huawei P20 Lite

Спочатку розповімо про легкої версії - Huawei P20 Lite.

ХарактеристикиОперационаая система: Android 8.0 з оболонкою EMUIПам'ять: Оперативна 4 Гб, вбудована – 64 Гб.SIM-карти: 2 Nano-SIM або поєднаний другий слот картки пам'яті.Процесор: Kirin 659 (8 ядер, 2,3 ГГц)+ Maili T830 MP2Акумулятор: 3000 мАчЕкран: 5,8 дюйма, дозвіл 2280 x 1080, IPS-матриця, 432 PPIКамери: передня 16 Мп (f/2.0), дві задніх– 16 Мп (f/2.2) +2 Мп.Мережі: LTE TDD, LTE FDD, WCDMA, EDGE, GPRS, Wifi (802.11 b/g/n/ac), Bluetooth (4.2, apt-x), GPS, FM-радіо, NFC.Датчики: акселлерометр, датчик наближення, гіроскоп, сенсор Холу, компас, сканер відбитків пальцівАудіороз'єм: 3,5 ммІнтерфейсний роз'єм: USB Type-CГабарити: 148.6x71.2x7.4 мм, вага - 145 г

Комплектація

До нас на огляд прийшов тільки телефон, без коробки, але на сайті виробника стверджується, що в коробці йде зарядний пристрій з кабелем, скріпка для відкриття лотка Sim-карт, гарнітура і документи.

Головна відмінність телефону від інших варіантів цієї моделі – сканер відбитків пальців. Він розташований на задній кришці. У P20 і P20 Pro - датчик під екраном. На цьому місці у Lite – логотип Huawei.

Дизайн

Тепер докладніше про зовнішній вигляд смартфона. Модель має три варіанти забарвлення: Klein Blue, Sakura Pink і Midnight Black. У нас рожева версія. Напевно в жіночій руці він буде виглядати дуже красиво.

При включенні в очі кидається «монобровь» - місце під динамік, камеру і в безрамковому смартфоні. При творі відео та іграх верхня і нижня частини екрану незадействованы.

Сам телефон виглядає досить компактно, але діагоналі екрана більш ніж достатньо – корисного простору більше, порівняно зі звичайними, небезрамочными смартфонами.

Скляний корпус не ковзає в руці лежить дуже зручно. Але доведеться звикнутися зі слідами від відбитків пальців. Так що краще придбати силіконовий чохол, щоб і зовнішній вигляд не постраждав, і щоб злегка кнопка камера не дряпала пальці. Ободок у неї досить гострий.

Слот для сім-карт знаходиться на лівій грані.

Кнопка включення і гойдалка гучності – на правій.

Знизу – гніздо для навушників, порт USB type-C, отвір мікрофона і динамік. Він тут один.

На верхній грані ще один мікрофон для шумозаглушення.

Екран

Тут все в тренді. І монобровь, і закруглені кути, і збільшене співвідношення сторін 19:9. Все як у старших братів.

5,8-дюймовий екран захищений загартованим склом. Роздільна здатність дисплея FHD+, тобто 2280 на 1080 пікселів. При запуску ігор і додатків, які не підтримують таке співвідношення, телефон «з'їдає» частину екрану, пропонуючи переключитися на повноекранний режим.

На жаль, виробники поки що не дуже дружать з 19:9-екранами, тому в деяких іграх частину зображення по краях буде недоступна. Якщо це дратує, в налаштуваннях можна повернути звичний режим.

Яскравість екрану хороша з запасом. Колірну температуру можна налаштувати під себе. Також є автоматичне підстроювання під очі - Eye Comfort. У ньому переважають теплі тони, що дозволяє очам відпочивати перед сном. Це той самий вечірній режим.

Смартфон в роботі

Тут зауважень немає. Навіть для лайт-версії смартфон досить спритний. Звичайно, це не ігровий телефон, тому особливих потужностей від нього не варто чекати. Але для перегляду відео, простих іграшок і фоток його вистачить з головою.

Android 8.0 з фірмовою оболонкою EMUI 8.0 викликає приємні відчуття. Меню швидке, вбудовані програми оптимізовані.

Датчик відбитків пальців спритний, але зручніше користуватися розблокуванням за допомогою аналога FaceID. Розпізнавання відбувається дуже швидко, навіть в умовах поганого освітлення.

Синтетичний тест AntuTu видав такі результати:

Камери

Тепер про камерах. Навіть для полегшеної версії вони гарні. Хоч тут і йде пара з 16+2 Мп, знімки все одно радують око. Додаткова камера на 2 Мп служить тільки для розмиття фону і додаткового визначення об'єктів. Спалах однодиодная, але її вистачає для чітких нічних фото.

В камері є багато режимів: від професійної, де можна вибирати тонкі налаштування, до Світла – режимів для знімків різних об'єктів. Хочете зробити красиве нічне фото неба – вам сюди. Тут же є режим зйомки води, рухомих автомобілів та фриз-лайту.

Але, врахуйте, щоб отримати хороші знімки, потрібно брати штатив або мати дуже стійкими руками. У нас зняти вечірньо небо з рук не вийшло.

А зірки зі штативом вийшли ідеально.

Цікавий режим вибору діафрагми. Можна отримати непоганий режим боке.

Іноді режим ефекту боке підводить, особливо на рухаються об'єктах. Зробити чітке фото тюльпанів при вітрі не вийшло.

Денні знімки виходять на відмінно.

Селфи-камера на 16 Мп робить чіткі знімки, дозволяючи отримати відмінні «себяшки». Тут же є інструменти для портретної зйомки, так що виправити недоліки камери і освітлення можна вручну.

Також в налаштуваннях камери можна вибрати режим Доповненої реальності, де в режимі реального часу застосовуються маски.

Акумулятор

Не самої потужної батареї на 3000 маг вистачає на день помірного серфінгу. У режимі очікування телефон спокійно живе до трьох діб. Якщо ж використовувати телефон по-максимуму – доведеться використовувати підзарядку.

Підсумок

Телефон цілком симпатичний. Якщо порівнювати з P20 або P20 Pro – це жіночий варіант. Він тонкий, легкий, з зменшеною діагоналлю. Яскравих мінусів у нього немає. А за таку ціну – багато плюсів.



Категория: Новости