Facebook видалив майже 300 сторінок російської фабрики тролів


Опубликованно 14.07.2018 01:50

Facebook видалив майже 300 сторінок російської фабрики тролів

Соціальна мережа Facebook видалила більше 270 сторінок і облікових записів, пов'язаних з російським Агентством інтернет-досліджень.

Як повідомив глава соцмережі Марк Цукерберг, видалені сторінки були спрямовані на російських користувачів і російськомовну аудиторію в сусідніх з Росією країнах, у тому числі в Азербайджані, Узбекистані та Україні.

Деякі з сторінок, за даними Facebook, належали новинним виданням, але також управлялися російської фабрикою тролів. Зокрема, одне із заблокованих видань мало близько мільйона передплатників у фейсбуці і близько 500 тисяч передплатників у инстаграме.

Крім цього Facebook пообіцяв найближчим часом випустити спеціальний додаток, що дозволяє користувачеві перевірити, чи є він передплатником пов'язаних з фабрикою тролів акаунтів.

"Більшість наших заходів, прийнятих раніше проти «Агентства інтернет-досліджень», були спрямовані проти його втручання у закордонні вибори. Зараз ми видаляємо їх сторінки, спрямовані на росіян. Це російське агентство неодноразово діяло за допомогою обману і намагався маніпулювати людьми в США, Європі і Росії, і ми не бажаємо бачити його у Facebook ні в одній частині світу", - написав Марк Цукерберг.



Категория: Новости