20 років iMac: У легендарного комп'ютера Apple ювілей


Опубликованно 16.07.2018 01:30

20 років iMac: У легендарного комп'ютера Apple ювілей

Вчора ввечері Тім Кук опублікував твіт, до якого прикріпив історичне відео. 6 травня, 20 років тому Стів Джобс представив перший комп'ютер iMac.

Оригінальний Macintosh був анонсований ще в 1984 році. За 14 років Apple зуміла зробити справжню революцію в світі персональних комп'ютерів.

Перший iMac відрізнявся від переважної більшості ПК своїм неординарним дизайном і кольоровою палітрою. На вибір покупця були доступні п'ять різних кольорів: червоний, рожевий, бірюзовий, зелений і бузковий. Пізніше Apple розширила палітру iMac.

Це iMac. Комп'ютер в напівпрозорому корпусі. Це здорово. На передній панелі встановлені стереодинаміки. Є інфрачервоний порт. Ось привід CD-ROM, він прямо посередині. Ось виходи під стереонавушники. А це найкрутіша миші на планеті. За красивою маленької дверцятами розміщений Ethernet і USB порти. А ще у нього є хороша ручка. До речі, ззаду цей комп'ютер виглядає набагато краще, ніж інші.

Вартість першого iMac становила $1299. Пізніше ціна була знижена до $999. За ці гроші покупець отримував:15-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1024 х 768 пікселів2 х USB, 1 х Ethernet, вбудований модем4 ГБ вбудованої пам'яті32 МБ ОЗУПроцесор PowerPC G3 233 МГцCD-ROM 24хВбудовані динамікиФірмову клавіатуру і мишу

Надалі iMac переживе ще вісім стадій редизайну і перетвориться на потужний моноблок iMac Pro.



Категория: Новости