Ріелтори помітили сплеск числа угод з підмосковними дачами


Опубликованно 16.07.2018 03:11

Ріелтори помітили сплеск числа угод з підмосковними дачами

У травні на вторинному ринку заміського житла Московський області було укладено в 1,9 рази більше угод, ніж в аналогічний період 2017 року. Про це повідомляють аналітики ріелторської компанії «Інком-Нерухомість» у прес-релізі, що надійшов у редакцію.

Сплеск купівельної активності був викликаний невеликим зниженням цін і гарною погодою. За рік середня ціна пропозиції скоротилася майже у всіх форматах заміського житла. Подорожчали лише котеджі — на 1% — до 13 млн руб. до 13,1 млн руб., відзначають аналітики.

Найзначніше падіння ціни — на 19% — зафіксовано у дач. Якщо у травні минулого року таке домоволодіння пропонувалося в середньому за 5,9 млн руб., то сьогодні — за 4,8 млн руб. Ділянки і блоковані будинки подешевшали не так помітно: середня ціна ділянок без підряду (УБП) знизилася на 5%, до 2 млн руб., таунхауса або дуплексу — на 3%, до 15,4 млн руб., йдеться в прес-релізі.

Що стосується купівельних переваг, то 39% клієнтів на «вторинці» вибрали котедж, 36% — земельна ділянка, 23% — дачу і 2% — блокований будинок. Серед популярних локацій 14% об'єктів було придбано на Білоруському напрямку, 13% — на Ризькому, по 10% угод отримали Київське, Курське і Савеловское напрямку Підмосков'я, пояснюють в «Інкомі».

«РБК-Нерухомість» перед дачним сезоном підготувала картки, які допоможуть правильно вибрати ділянку з будинком і уникнути проблем з оформленням об'єкта.

Раніше ріелтори склали рейтинг регіонів Росії за вартістю дач. Найвищі ціни опинилися в Криму, Севастополі, Москві і Підмосков'ї.



Категория: Недвижимость