У Москві та області вдвічі зріс попит на багатокімнатні квартири


Опубликованно 17.07.2018 02:15

У Москві та області вдвічі зріс попит на багатокімнатні квартири

Попит на трикімнатні квартири в новобудовах масового сегмента в Москві та області виріс в 2,3 рази за рік. Про це повідомляється в надійшов до редакції прес-релізі ріелторської компанії «Інком-Нерухомість».

В даний час частка угод з багатокімнатними квартирами становить чверть (23,4%) від загального числа продажів в новобудовах Московського регіону. У старих кордонах Москви — 26%, у Новій Москві — о 14%, у Підмосков'ї — 12%, випливає з прес-релізу.

Основними причинами зростання попиту на багатокімнатні квартири ріелтори називають зниження іпотечних ставок, а також впровадження програми субсидування іпотеки при народженні другої або третьої дитини. Це потенційно дозволяє покупцям, вирішив поліпшити житлові умови, не надто економити на квадратних метрах і купувати квартири бажаних площ, відзначають ріелтори компанії.

Частка «трійок» в загальному обсязі пропозиції на первинному ринку масового сегмента залишається практично незмінною вже протягом чотирьох років: не більше 15% в середньому по регіону. При цьому 23% пропозиції таких квартир зосереджена у Старій Москві, 16% — у Новій Москві, 15% — в Підмосков'ї, уточнюють ріелтори.

Вартість трикімнатних квартир в Московському регіоні за два роки збільшилася на 6%. Сьогодні середня ціна 1 кв. м в столичній «трійці» дорівнює 233,6 тис. руб., квартири в цілому — 25 млн руб.; у Новій Москві «квадрат» коштує в середньому 101,9 тис. руб., а об'єкт — 9,2 млн руб. В Підмосков'ї 1 кв. м середньої трикімнатній квартирі обійдеться у 80,6 тис. руб., вартість лота — 7 млн руб., йдеться в повідомленні «Інкому».

Наприкінці минулого року фахівці онлайн-сервісу оголошень ЦІАН повідомили, що зводяться в новобудовах Москви в середньому можна купити на 44% більше «квадратів», ніж за аналогічну суму в будинках на вторинному ринку. У зданих В експлуатацію новобудовах — на 12%.

У Москві спостерігається дефіцит житла з п'ятьма кімнатами і більше: в новобудовах столиці продається близько 550 таких квартир, повідомили раніше аналітики ріелторської компанії «Метриум». Попит на таке житло формують багатодітні покупці — кількість сімей з трьома дітьми і більше в столиці за сім років зросла вдвічі.



Категория: Недвижимость