На Тайвані створили дрон-вбивцю


Опубликованно 19.07.2018 00:00

На Тайвані створили дрон-вбивцю

Конструктори 205-го збройового заводу міністерства оборони Тайваню приступили до розробки збройних мультикоптеров. Як пише TFB, новий збройний апарат розробляється у двох версіях, одна з яких отримала автомат T91, а інша — три гранатомета калібру 40 міліметрів.

В даний час невеликі безпілотники здатні нести і застосовувати вогнепальну зброю, серійно не випускаються. Причин тому кілька. Зокрема, досить складно й дорого розробити для таких апаратів систему стабілізації вогнепальної зброї. Крім того, у збройних силах поки що не існує діючої концепції застосування озброєних автоматами або пістолетами дронов.

Як стверджують фахівці 205-го збройового заводу, в перспективі нові збройні дрони підвищать бойові можливості наземних підрозділів. Зокрема, завдяки їм бійці зможуть на безпечній відстані і раніше відкривати вогонь по противнику.

За словами розробників, озброєний дрон, створюваний на базі квадрокоптера, зможе нести будь-яку вогнепальну зброю, яке використовують бійці сухопутних військ. Прототипи нового дрона, який отримав позначення T91, вже пройшли попередні випробування з автоматом T91, 40-міліметровим гранатометом і з пристроєм, выстреливающим мережу. Інші подробиці про розробку не розкриваються.



Категория: Новости