Санкт-Петербург обігнав Москву за обсягами введення житла


Опубликованно 21.07.2018 02:25

Санкт-Петербург обігнав Москву за обсягами введення житла

Обсяг введення житла в Санкт-Петербурзі перевищив столичні показники в 3,5 рази. Про це повідомляють аналітики онлайн-сервісу оголошень ЦІАН в прес-релізі, що надійшов у редакцію.

За підсумками першого кварталу 2018 року в Північній столиці ввели в експлуатацію 686 тис. «квадратів» житла, а в Москві тільки 186 тис. кв. м. До того ж в новобудовах Санкт-Петербурга зараз продається на 19% квартир більше, ніж у Москві (72,2 тис. лотів в Санкт-Петербурзі проти 60,7 тис. лотів в Москві), йдеться в прес-релізі.

Однак у найближчі роки тенденція може змінитися: у Москві завдяки запуску програми реновації обсяги будівництва значно збільшаться. Столичні власті заявили, що щорічний обсяг введення житла в Москві зросте на 1 млн кв. м в найближчі три роки, нагадують аналітики.

У 2018 році в Москві очікується запуск рекордної кількості та обсягів новобудов, заявляли раніше експерти «Метриум Груп». Девелопери готові розпочати будівництво близько 140 житлових і апартаментних комплексів загальною площею понад 30 млн кв. м. Проте не всі ці новобудови надійдуть у продаж в 2018 році. Існуючий обсяг пропозиції на первинному ринку столиці ріелтори вже називають надлишковим.



Категория: Недвижимость