У Росії введуть регулярні перевірки багатоквартирних будинків з 2019 року


Опубликованно 22.07.2018 01:45

У Росії введуть регулярні перевірки багатоквартирних будинків з 2019 року

Регулярні обстеження технічного стану багатоквартирних будинків з проміжком у п'ять років почнуть проводити в Росії з 2019 року. Про це розповів заступник міністра будівництва і ЖКГ Росії Андрій Чайка, повідомляє «РІА Нерухомість».

До кінця весняної сесії Держдуми, за планами Мінбуду, буде прийнято закон про державний облік житлового фонду, який повинен відродити систему періодичних технічних обстежень житла, зазначив заступник міністра. «У середині 2000-х, на жаль, була вбита система БТІ, і в результаті в Росії не стало регулярного технічного обстеження будинків. Є кадастровий облік, є огляд керуючих компаній, але цього недостатньо, щоб розуміти стан житла, необхідність проведення в ньому капремонту або віднесення його до аварійного фонду», — підкреслив Чибіс.

Поправки в законодавство, повертають техобстеження будинків, вже схвалені профільним комітетом Держдуми з ЖКГ та житлової політики і зараз знаходяться на експертизі державно-правового управління президента, пояснив заступник голови Мінбуду. «Ця робота повинна проводитися по кожному багатоквартирному будинку раз у п'ять років. Ми припускаємо, що її будуть робити організації, вимоги до яких встановлять регіони», — уточнив заступник міністра.

Регулярні технічні обстеження стануть оплачуватися регіональними операторами капремонту за рахунок доходів від розміщення на депозитах тимчасово вільних коштів. «Потім інформація буде вноситися в електронному вигляді в ГІС ЖКГ і ставати публічною. Це дозволить створити достовірну базу знань про технічний стан будинків по всій країні», — підсумував чиновник.

Представникам житлових інспекцій спростять доступ у квартири росіян, повідомлялося у вересні 2017 року. Щоб виявити небезпечні перепланування, жилинспекции зможуть за десять днів отримати судову санкцію на доступ у квартири без дозволу власників.



Категория: Недвижимость