Туризм вихідного дня: скільки коштує зняти житло в Підмосков'ї


Опубликованно 22.07.2018 01:45

Туризм вихідного дня: скільки коштує зняти житло в Підмосков'ї

Подобова оренда житла в Московській області незмінно користується попитом: городяни, які не мають власних дач, все одно намагаються вибратися в суботу та неділю за місто. У любителів культурного відпочинку популярні також старі підмосковні міста з визначними пам'ятками.

Розповідаємо, що і за якими цінами пропонується в оренду на вихідні у приватному секторі в підмосковних містах, дачних і котеджних селищах.

Місця з пам'ятками

Один з видів підмосковного відпочинку у вихідні — поїздки у відносно великі туристичні центри, де можна погуляти, відвідати музеї, храми і монастирі, а також архітектурні пам'ятки. До таких міст належать, наприклад, Коломна, Дмитров, Звенигород, Серпухов, Сергієв Посад.

Середня вартість оренди квартир в цих підмосковних містах подобово становить у вихідні 3,2–3,8 тис. руб. Як розповів провідний аналітик онлайн-сервісу оголошень ЦІАН Олександр Пипін, найбільш дешеві варіанти (нижче 1,5 тис. руб. на добу) — звичайні квартири зі старими меблями без додаткового сервісу. Найдорожчі варіанти — як правило, житло в центрі міста, з хорошим ремонтом та сучасною технікою. Такі пропозиції часто передбачають сервіс на рівні готелі — оформлення документів, консультації по туристичним програмами, свіжа постільна білизна, безкоштовний чай і кава і т. д.

Вартість подобової оренди квартир в туристичних містах Підмосков'я

Місто Хв. ціна/тис. руб в добу. Макс. ціна/тис. крб. в добу. Середня ціна/тис. крб. в добу. Дмитрів 1,5 2,8 1,8 Серпухов 1,4 2,5 1,6 Звенигород 1,38 2,99 1,9 Коломна 1,3 2,5 1,8 Сергієв Посад 1,5 2,5 1,9

Джерело: ЦІАН

Правила заселення можуть бути різні, але зазвичай обумовлюється час в'їзду-виїзду, полягає договір, може стягуватися депозит/аванс або власник вимагає сплатити всю суму вперед, зазначає генеральний директор онлайн-сервіс оголошень «Світ квартир» Павло Луценко.

Ціни залежать від того, будні чи вихідні (свята), а також від кількості проживаючих. Наприклад, вартість для однієї людини може становити 2,1 тис. крб. в добу, для двох — 2,2 тис. руб., а якщо планується заїзд більше чотирьох осіб — плюс 300 руб. за кожного постояльця.

Подобова оренда приватного будинку в туристичних містах Підмосков'я становить від 2 тис. до 18 тис. руб. на добу у вихідні дні. «Переваги такого розміщення в тому, що в будинку може комфортно розміститися велика сім'я або компанія (в найбільш дорогих варіантах — від десяти чоловік), а відвідування визначних пам'яток поєднане з дачним відпочинком. Найбільш демократичні пропозиції в цій категорії — коли будинок здається не цілком, а тільки його частину», — пояснив Олександр Пипін.

За даними ЦІАН, мінімальні ставки добової оренди приватних будинків популярних містах Підмосков'я складають 2 тис. крб. в добу. Середній бюджет — 4-4,5 тис. руб., а максимальні орендні ставки — 15-18 тис. руб.

«Ціни на житло в туристичних підмосковних містах залишилися на рівні минулого року, — розповів Павло Луценко. — Якщо орендодавці і чекають іноземних гостей чемпіонату, охочих помилуватися російської екзотикою в глибинці, то на ціни пропозиції економ це поки ніяк не позначилося. Попит, однак, хороший, стабільний, більше, ніж у минулому році, на 6%».

Вдома

Пропозиція будинків для подобової оренди в Підмосков'ї становить більше 1 тис. об'єктів. Значна частина з них — в селах і дачних селищах, які здаються як для проведення сімейних вихідних з прогулянками по лісі і відпочинком в саду, так і для великих вечірок. Як правило, в них передбачені місця для застіль — барбекю і альтанки, у багатьох будинках є лазня. Власники житла біля озера, річки або водосховища в оголошеннях окремо відзначають можливість пляжного відпочинку або риболовлі.

Розкид цін на оренду будинків дуже великий. Найдешевші пропозиції — 1,6–2 тис. крб. в добу за невеликий дачний будиночок на будь-якому з підмосковних напрямків. Але зустрічаються пропозиції і за 15-30 тис. крб. в добу. За такою ціною, наприклад, можна зняти великий будинок площею 150-500 кв. м в селищах на невеликій відстані від Москви.



Категория: Недвижимость