У Примор'ї розробили автономний будинок для переселенців на Далекий Схід


Опубликованно 23.07.2018 03:00

У Примор'ї розробили автономний будинок для переселенців на Далекий Схід

У Примор'ї створена тестова модель автономного микродома «Алеут», пристосованого для умов Далекого Сходу, повідомляється в прес-релізі на сайті Минвостокразвития.

Будинок зроблений з двох збірних модулів, його вага — близько 2,5 тонн, площа — 30 кв. м, вартість — від 1,5 млн руб., сказано в описі на сайті проекту. «Сам модуль зроблений з жорсткого пінополістерол і обтягнутий склотканиною на епоксидній смолі. За такої технології роблять сучасні яхти. Це така човен, тільки у вигляді будинку. Тому конструкція легка, але дуже міцна», — розповів творець модуля Андрій Косолапов.

Фото: Алеут.рф

Будинок пристосований для транспортування і установки в будь-якому місці. Конструкція, матеріали і технології всередині модульного будинку дозволяють комфортно жити в ньому незалежно від умов навколишнього середовища, відзначено в описі. Тестова версія будинку «Алеут» вимагає підключення до електричних мереж водопроводу, однак підсумковий варіант буде повністю автономним і пристосованим для життя на «далекосхідних гектарах», сказано в прес-релізі Минвостокразвития.

Створення автономного житла — актуальна проблема для тих, хто освоює Далекий Схід. Нещодавно архітектори з Далекосхідного федерального університету представили проект автономного будинку із соломи, дерева та глини.



Категория: Недвижимость