Відео: хто живе в орендному будинку і скільки це коштує


Опубликованно 24.07.2018 03:05

Відео: хто живе в орендному будинку і скільки це коштує

У Росії споруджено кілька житлових комплексів, призначених для здачі квартир або апартаментів в оренду. Розвитком цього формату займаються і девелопери, і держава.

Наприклад, ГК «Піонер» розвиває мережу апарт-готелів Yes: у компанії є такі об'єкти в Санкт-Петербурзі і московському районі Митино, ведеться будівництво комплексу на станції МЦЯ «Ботанічний сад». Апартаменти в комплексах Yes представляють собою повністю готові для проживання приміщення, які продаються у власність. Бізнес-модель забудовника передбачає, що власники цих квартир, якщо не проживають в них самостійно, здають їх в оренду — особисто або через керуючу компанію.

Компанія NAI Becar побудувала в Петербурзі готель середньострокового проживання Vertical. Готель, терміни оренди номерів в якому складають до дев'яти місяців, орієнтований на активних молодих бізнесменів і кваліфікованих фахівців. 100% вийшли на ринок номерів на момент відкриття апарт-готелю в серпні 2014 року було здано в оренду корпоративним орендарям — невеликим компаніям.

У Москві один з корпусів елітного житлового комплексу «Сколково Парк» облаштували під прибутковий будинок. В будинку 34 квартири, всі вони мають чистову обробку, аж до змонтованих кухонних гарнітурів, вбудованої побутової техніки і сантехніки. На момент відкриття прибуткового будинку в 2017 році вартість оренди тут починалася від 80 тис. руб. в місяць за двокімнатну резиденцію і від 130 тис. руб. за трикімнатну.

Розвитком орендних видів житла займається і держава. Єдиний інститут розвитку в житловій сфері БУДИНОК.РФ (до березня 2018 року — АІЖК) в 2016 році почав викуповувати частки в новобудовах. На цих площах планується створювати орендні комплекси. Таким чином ДІМ.РФ хоче сформувати сучасні стандарти цивілізованого ринку орендного житла в Росії.

Пілотний орендний комплекс ДІМ.РФ реалізував в московському МФК «Лайнер» на Ходинському полі. Тут (див. відео вище) агентство викупило у забудовника близько 300 квартир. Всі апартаменти були здані і заселені на початку жовтня 2017 року. На квітень 2018 року оренда 25-метрової студії в комплексі варто 42,4 тис. руб. в місяць. Трикімнатні апартаменти площею 84 кв. м здаються в оренду за 116,6 тис. руб.

У орендний фонд ДІМ.РФ, крім «Лайнера», входять апартаменти в МФК Match Point в районі Кутузовського проспекту Москви (завершення будівництва — 2019 рік) і квартири в ЖК «Символ» в районі Лефортово (завершення будівництва — 2019 рік). У планах — розвиток програми стандартного орендного житла в регіонах РФ. Два проекти вже реалізуються: це «Зірка» у Великому Камені і «Сибур» в Тобольську.

В якості пріоритетних для розвитку сучасного ринку орендного житла в БУДИНОК.РФ розглядають 14 міст з населенням близько або понад 1 млн осіб. Серед них — Санкт-Петербург, Новосибірськ, Єкатеринбург, Нижній Новгород, Казань, Челябінськ, Омськ і інші.



Категория: Недвижимость