У Підмосков'ї можуть ввести значні штрафи за борщівник на дачних ділянках


Опубликованно 25.07.2018 02:35

У Підмосков'ї можуть ввести значні штрафи за борщівник на дачних ділянках

Підмосковні влади запропонували ввести значні штрафи для власників, у яких на дачних ділянках росте борщівник. Відповідний законопроект підготувало Міністерство сільського господарства і продовольства Московської області, повідомляється на сайті відомства.

Документ пропонує зобов'язати дачників регулярно проводити заходи по видаленню борщівника. Відповідно до законопроекту, адміністративні комісії органів місцевого самоврядування Підмосков'я будуть накладати штрафи на неефективну боротьбу власників з цією небезпечною рослиною, випливає з публікації.

Юридичним особам за борщівник доведеться заплатити від 150 тис. до 1 млн руб., а з посадових осіб планується стягнути від 20 тис. руб. до 50 тис. руб. Штрафи для фізосіб, які не подбають про усунення борщівника, складуть від 3 тис. до 5 тис. руб., пояснюється в матеріалах міністерства.

Проект регіонального закону спрямований на те, щоб закликати власників більш відповідально ставиться до своїх дільниць, йдеться в пояснювальній записці. Законопроект планується прийняти до кінця 2018 року. Для того щоб знищити весь борщівник в Московській області, з бюджету Підмосков'я виділять 300 млн руб., уточнюється в повідомленні.

У 2017 році влада Московської області приступили до розробки довгострокової програми боротьби з борщівником у регіоні був створений реєстр територій, уражених цією небезпечною рослиною, а також розроблені заходи з їх очищення. Приступити до знищення борщівника на території Підмосков'я планувалося в квітні 2018 року.

Підмосковні влади розробили три способи боротьби з цим небезпечним рослинам. Перший спосіб — механічний, який включає скошування та викопування борщівника. Іншим методом боротьби є обробка спеціальними хімікатами — гербіцидами, які перешкоджають його зростання. Третій спосіб — агротехнічний, який вводить в обіг невикористовувані сільгоспземлі.

Борщівник — велика багаторічна рослина заввишки до трьох метрів. Бур'ян представляє особливу небезпеку через випаровування ефірних масел, його сік викликає у людей опіки і запалення при попаданні на шкіру. У Підмосков'ї борщівник може рости на будь-яких невикористовуваних і необроблюваних територіях.



Категория: Недвижимость