Більшість елітних квартир на московській «золотий милі» пустують


Опубликованно 27.07.2018 02:15

Більшість елітних квартир на московській «золотий милі» пустують

В районі московської «золотої милі» 68% елітних квартир на вторинному ринку пустують. В інших 32% проживають або власники або орендарі. Про це повідомляється в надійшов до редакції прес-релізі ріелторської компанії Kalinka Group.

Така ситуація викликана тим, що власники колись купували квартири в цьому районі в якості інвестицій, а зараз не готові підлаштовуватися під нову кон'юнктуру ринку. Бажаючи повернути свої вкладення, власники не готові знижувати ціни до ринкових, в результаті чого не можуть витримати конкуренцію з первинним ринком даної локації або з вторинним пропозицією інших центральних районів Москви, пояснюють аналітики.

Зараз власники там не проживають, квартири не здають, але при цьому не хочуть продавати їх за сьогоднішньою ринковою ціною, яка стала нижчою від вартості покупки. Вони займають вичікувальну позицію і мимоволі знецінюють і без того впала вартість активів.

Цінові очікування власників при цьому завищені майже в два рази — аналіз угод Kalinka Group, укладених за останній рік на вторинному ринку в районі Остоженки, показав, що продані лоти були реалізовані в середньому на 45% нижче спочатку заявленої вартості.

Більше 60% покупців, яких цікавило вторинне елітне житло на Остоженке, відмовляються від пропозиції за завищеними цінами і вибирають сусідні райони — Арбат, Патріарші ставки, Тверській. Ще близько 10% купують квартиру в запитуваної локації, але на первинному ринку, пояснюють експерти.

«Золотою милею» ріелтори називають район в центрі Москви в межах Пречистенки, Зубовского бульвару, Соймоновского проїзду і Пречистенською набережній, де розташоване найдорожче житло в столиці.

Близько 95% об'єктів, виставлених на продаж в ЦАО, мають завищений цінник, повідомили аналітики ріелторської компанії «Інком-Нерухомість» в кінці минулого року. При цьому в класах бізнес і елітному ціни на квартири переоцінені в середньому на 30%, а середній термін їх експозиції у два рази більше, ніж на вторинному ринку житла столиці в цілому.



Категория: Недвижимость