Чотирикімнатні квартири з'являться в будинках реновації


Опубликованно 29.07.2018 09:05

Чотирикімнатні квартири з'являться в будинках реновації

В багатоквартирних будинках, які зведуть за програмою реновації в Москві, передбачать чотирикімнатні квартири, якщо цього вимагатиме квартирография расселяемых об'єктів. Про це розповів керівник департаменту містобудівної політики Москви Сергій Льовкін, повідомляється на сайті столичного будкомплексу.

За законом «Про реновації», прийнятого минулого літа, власникам та наймачам житлових приміщень у багатоквартирних будинках, включених в програму реновації, натомість їх квартир надаються рівнозначні житлові приміщення, нагадав чиновник. «При цьому житлова площа і кількість кімнат у новобудові повинні бути не менше житлової площі та кількості кімнат у визволеної квартирі», — уточнив Льовкін.

Переселення учасників програми реновації з чотирикімнатних квартир є одним з найбільш популярних запитань, адресованих операторам Єдиного контактного центру будкомплексу Москви, підкреслив глава департаменту.

В остаточний список програми реновації житлового фонду увійшов 5171 будинок, де живуть понад 1 млн москвичів. Реновація усіх п'ятиповерхівок триватиме 15 років і обійдеться бюджету столиці в 3-3,5 трлн руб.

В поточному році в Москві для переселення в рамках програми реновації планується побудувати 2 млн кв. м житла, або близько 30 будинків (60-70 тис. квартир), повідомляв заступник мера Москви з питань містобудівної політики і будівництва Марат Хуснуллін. Ці будинки почали будувати з іншим програмам, у них переїдуть жителі майже 60 старих п'ятиповерхівок. У столиці вже готові під заселення п'ять будинків. Перший з них знаходиться на 5-й Парковій вулиці, 62б.



Категория: Недвижимость