В Мінбуді пояснили причини зростання цін на житло в Росії


Опубликованно 30.07.2018 03:05

В Мінбуді пояснили причини зростання цін на житло в Росії

Мінбуд Росії пов'язує зростання цін на житло з зростанням обсягів видачі іпотеки. Про це сьогодні заявив журналістам міністр будівництва Володимир Якушев, повідомляє «РИА-Нерухомість». На думку глави Мінбуду, з поправками в закон про пайове будівництво вони не пов'язані.

Сьогодні йде багато дискусій з приводу зростання цін на житло, і ми фіксуємо, сказав Володимир Якушев. Але головний аспект, на його думку, це те, що дешевше стала іпотека і громадяни стали активно купувати квартири. При зростаючому попиті будь-підвищувальний тренд — це підвищення цін, пояснив міністр.

В Росії в червні був зафіксований рекордний обсяг видачі іпотеки — не менше 250 млрд руб., що є однією з найвищих серед місячних обсягів видачі позик за всю історію іпотечного кредитування в країні, зазначалось у звіті БУДИНОК.РФ (раніше АІЖК). Зростання обсягів видачі іпотеки почався в січні 2016 року, з тих пір місячні обсяги планомірно збільшувалися. Раніше Росреестр зафіксував зростання угод з житлом в новобудовах в Росії. За перші чотири місяці цього року було зареєстровано понад 222 тис. ДДУ, що на 10,3% більше показника за аналогічний період 2017 року.

З 1 липня 2018 року набули чинності поправки до 214-ФЗ «Про участь у пайовому будівництві...», що регулює будівництво житла в Росії. Про те, що зміниться для покупців новобудов і забудовників житла раніше писала редакція «РБК-Нерухомості».



Категория: Недвижимость