Обсяг інвестицій в російську нерухомість впав на 40%


Опубликованно 31.07.2018 00:20

Обсяг інвестицій в російську нерухомість впав на 40%

У першому півріччі 2018 року обсяг інвестицій в нерухомість Росії склав 60 млрд руб., що на 41% нижче, ніж в аналогічному періоді минулого року. Сукупний обсяг інвестицій в російську нерухомість склав $1 млрд (63,7 млрд руб.). Про це аналітики консалтингової компанії CBRE повідомляють у дослідженні, що надійшов у редакцію.

У першій половині 2018 року інвестори перебували переважно в вичікувальної позиції в зв'язку з низкою важливих подій. Вибори президента, чемпіонат світу з футболу, що проходить на території Росії, а також розширення санкційного списку — все це, безсумнівно, вплинуло на швидкість прийняття рішення та підвищену обережність інвесторів, пояснюють аналітики.

У першій половині 2018 року в структурі інвестицій в нерухомість найбільша частка припала на житло (31%). Частки сегментів офісної і торгової нерухомості — 29% і 25% відповідно. Кількість угод з купівлі об'єктів складської нерухомості склало 10%, говориться в дослідженні.

Частка інвестицій в нерухомість Санкт-Петербурга в першому півріччі 2018 року вперше за історію розвитку цього ринку перевищила частку столичного регіону, піднявшись до 48%. Частка Московського регіону склала 46%, випливає з матеріалів CBRE.



Категория: Недвижимость