У Росії врегульовують статус і порядок управління таунхаусами


Опубликованно 01.08.2018 00:35

У Росії врегульовують статус і порядок управління таунхаусами

У Росії визначать статус таунхаусів та інших малоповерхових житлових комплексів, а також порядок управління котеджними селищами. Найближчим часом законопроект, підготовлений групою депутатів на чолі з Олександром Сидякиным («Єдина Росія») внесуть на розгляд у Держдуму. Про це пише «Коммерсантъ».

Згідно з документом, власники таунхаусів зможуть вибрати один з трьох варіантів управління спільним майном у будинку: безпосереднє управління, ТСЖ або керуюча компанія (КК). Якщо власники таунхаусів не зможуть зробити вибір, то управління малоповерхових будинків покладуть на них, а у випадку з котеджними селищами — муніципалітет повинен буде провести відкритий конкурс на вибір КК, пояснюється в публікації.

Також законопроектом визначаються правила проведення зборів власників. По суті, власники малоповерхових комплексів і таунхаусів отримають можливість керувати своїми селищами за схожими з власниками квартир в багатоповерхових будинках нормам.

Сьогодні питання управління малоповерховими будинками окремо не регулюються. Тому сьогодні група осіб укладає договір обслуговування території та інфраструктури з організацією, але часто виникають випадки, коли частина власників не згодна з таким договором і за його умовами, пояснив виданню заступник глави Мінбуду Андрій Чибіс.

Це чергова спроба врегулювати статус малоповерхових житлових комплексів, т. к. зараз Житловий кодекс не містить ні визначення таких будинків, ні правил управління ними. Раніше подібний законопроект підготував Мінбуд. При цьому в 2017 році в Росії побудували 36,4 млн кв. м приватних малоповерхових будинків із загального обсягу введення в 79,2 млн кв. м.



Категория: Недвижимость