Законопроект про арешт майна корупціонерів прийнятий в першому читанні


Опубликованно 03.08.2018 00:45

Законопроект про арешт майна корупціонерів прийнятий в першому читанні

У Росії можуть дозволити заарештовувати майно юридичних осіб, щодо яких ведеться провадження у справі про незаконне збагачення російських чи іноземних посадових осіб. Відповідний законопроект, внесений президентом Росії Володимиром Путіним, Держдума прийняла в першому читанні, повідомляє агентство міських новин «Москва».

Питання про арешт майна буде розглядатися судом на підставі вмотивованого клопотання прокурора, а виконання ухвали суду про накладення арешту на майно — здійснюватися в порядку, передбаченому законодавством про виконавче провадження, йдеться в замітці.

Накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться на рахунках у банках, допускається тільки у випадку, якщо у юридичної особи відсутнє інше майно. Така норма дозволить забезпечити виплату заробітної плати працівникам юридичної особи та здійснення інших обов'язкових платежів, випливає з публікації.

Раніше Судова колегія в цивільних справах Верховного суду Росії роз'яснила, що пристави можуть накладати арешт на єдине житло боржників. ВС уточнив, що боржники можуть продовжувати жити у своїх єдиних будинках або квартирах, але після накладення арешту на це майно вони не зможуть ним розпорядитися.



Категория: Недвижимость