Військові США використовували в Афганістані невідому зброю


Опубликованно 05.08.2018 02:25

Військові США використовували в Афганістані невідому зброю

Американські військові застосували в Афганістані керований боєприпас, походження якого залишається невідомим для експертів. Відео, доступне в YouTube і демонструє "неймовірний маневр" зброї, прокоментував автор The War Zone Тайлер Роговей.

У ролику, зазначає експерт, показана ліквідація в афганській провінції Фарах терористів, що намагаються сховатися в одному з будинків. На відео (між 35-й і 40-й секундами) помітний боєприпас, який здійснює швидкий підліт до мети, потім різко переміщається у зворотний бік, після чого знову повертається до мети і підривається.

Роговей зазначає, що це могла бути Viper Strip GBU-44, однак дана зброя не має таких великих крил. Також малоймовірно, що боєприпас є керованою ракетою високоточної AGM-176 Griffin, оскільки немає відомостей про її можливості настільки різко змінювати напрямок свого руху.

У експерта викликало сумнів і те, що таємниче зброя є плануючої бомбою Dynetics SGM GBU-69/B, у якої в центральній частині повинні бути видні крила.

Роговей не виключає, що американські військові застосували нову зброю, в основу якого покладено недорогий та компактний дрон. "Існують також інші спеціалізовані боєприпаси типу “повітря-земля“ і унікальні методи доставки, які залишаються нерозкритими. Тому цілком можливо, що те, що ми бачимо тут, є чимось абсолютно новим", — пише автор.



Категория: Новости