Містобудівні зміни в Росії оцінили в 50-70 років


Опубликованно 06.08.2018 03:30

Містобудівні зміни в Росії оцінили в 50-70 років

В майбутньому російські міста стануть більш компактними — забудовані території будуть використовуватися більш ефективно. Про це в інтерв'ю «Російській газеті» розповіла президент Фонду «Інститут економіки міста» Надія Косарєва. За її прогнозом, цей процес повільний, «містобудівні зміни займуть мінімум 50-70 років».

Принцип забудови російських міст буде більше відповідати західним типом забудови, де найвища щільність населення в центрі, а на периферії йде зниження щільності та поверховості, вважає експерт з житлової політики. За її словами, поступово і Росія прийде до того, що навколо міст розвинеться котеджна і малоповерхова забудова, а в центрі зростуть висотки.

Зараз Росія також переходить до нового етапу містобудівного розвитку — створенню комфортної міського середовища», вважає Надія Косарєва. Жителі міст вважають важливим не тільки якість квартири, в якій вони живуть, але і сам будинок, школи, дитячі майданчики, близькість до роботи або поліклініці, розповіла «РГ» експерт.

«Зарубіжний досвід показує, що як тільки міська влада починають піклуватися про комфортності міського середовища, то вартість нерухомості збільшується. Така плата за комфортне міське середовище», — сказала Надія Косарєва.

Президент Росії Володимир Путін на Московському урбаністичному форумі запропонував російським містам конкурувати в області створення комфортного середовища. Для цього в Росії можуть створити спеціальні механізми.



Категория: Недвижимость