В Росії почали блокувати Telegram


Опубликованно 09.08.2018 01:45

В Росії почали блокувати Telegram

На заміну забороненого Telegram російським структурам пропонують переходити на месенджер Діалог М, розроблений компанією Крымтехнологии. Але фахівці вже розкритикували цю програму через проблеми з безпекою.

Була протестована браузерна версія месенджера. З'ясувалося, що зламати чийсь запис можна за допомогою прогалин у системі авторизації. Спеціаліст представив докладний опис уразливості, зазначивши, що за описаною ним схемою на отримання доступу до будь-якого профілю витрачається всього 3-4 хвилини.

Про початок публічного тестування Діалогу Му було оголошено 14 квітня. Один з розробників месенджера Ігор Мартиненко повідомив Крыминформу, що продукт представлений в якості можливої альтернативи подібним програмам іноземних компаній, у тому числі Telegram, доступ до якого в Росії почали блокувати 16 квітня.

“У найближчому майбутньому Діалог Му точно нічим не буде поступатися існуючим месенджерів. Його ніколи не забанять. У плані конференції він буде навіть краще, ніж Telegram“, - зазначив Мартиненко.

Рішення про блокування Telegram на території Росії було винесено 13 квітня суд в Москві. Доступ до месенджеру буде обмежений до виконання обов'язків з передачі ключів шифрування ФСБ. Юристи Telegram неодноразово називали ці вимоги незаконними і технічно нездійсненними.



Категория: Новости