Пляж з лаундж-зоною: як виглядає парк «Лівобережний»


Опубликованно 10.08.2018 00:30

Пляж з лаундж-зоною: як виглядає парк «Лівобережний»

У Москві поруч з Північним річковим портом і каналом імені Москви відкрилася нова зона відпочинку «Лівобережжя», створена на місці занедбаного парку і паркування площею 1,5 тис. кв. м. Тепер це не тільки упорядкований парковий комплекс, але і один з найбільших міських пляжів у столиці.

Проект розробило столичне архітектурне бюро Kleinewelt Architecten. Перед архітекторами стояло завдання зберегти камерний характер парку — незважаючи на близькість Ленінградського шосе і МКАД, це місце вважається зеленим анклавом Лівобережного району.

Фото: Ілля Іванов

Автори проекту зв'язали територію площею 23,2 га єдиною пішохідною зоною, що оперізує весь парк. Місцями вона звужується до невеликого дерев'яного настилу, місцями розширюється до повноцінного променади вздовж берега. Цю зону доповнює веломаршрут, який з'єднує «Лівобережний» із сусіднім містом Долгопрудний.

Фото: Ілля Іванов

Вздовж пішохідної зони встановлені наземні ліхтарі і лавки, а також торговельні та інформаційні павільйони. Навколо обладнані пляжна та лаундж-зони з тіньовими навісами, ігрові дитячі майданчики, а також великий спортивний сектор з бетонним скейтпарком, майданчиками для воркаута та біговими доріжками.

Фото: Ілля Іванов

Довжина пляжної зони сягає 700 м — тут встановлено дерев'яний настил з критим навісом, роздягальні, душові, пункти прокату лежаків, павільйони з літніми кафе. Тут же обладнано спеціальний спуск у воду для маломобільних відвідувачів парку.



Категория: Недвижимость