Пасаж XIX століття на Кузнецькому Мосту перероблять в елітний клубний будинок


Опубликованно 11.08.2018 00:50

Пасаж XIX століття на Кузнецькому Мосту перероблять в елітний клубний будинок

Будівля пасажу Попова на Кузнецькому Мосту, 12, відреставрують в якості елітного клубного будинку. Про це йдеться в прес-релізі девелоперської компанії KR Properties, яка займеться реконструкцією особняка в центрі Москви.

Пасаж був побудований в 1873 році за проектом архітекторів А. С. Камінського і А. В. Рєзанова на замовлення чаеторговца К. С. Попова. Фасади будівлі поєднують в собі характерні риси італійського ренесансу і бароко з формами неоросійського стилю. Пізніше будівля неодноразово добудовувалася, перебудовувалося і в цілому змінювало внутрішнє оздоблення і зовнішній вигляд. У XX столітті тут розташовувалися численні магазини, житлові приміщення, телефонна станція, редакція «Вісника фотографії», районна рада, бюро фірми Siemens, з 1950-х років — Державна науково-технічна бібліотека.

Проект реставрації включає «історично точне відтворення фасадів, виходять на Гарматну вулицю і Кузнецький Міст», йдеться в прес-релізі KR Properties. Ці роботи будуть завершені восени 2018 року. Також будуть демонтовані з'явилися в XX столітті надбудови і антресолі, що відкриє ліпнину атріуму. Після реставрації на перших поверхах пасажу розмістяться торгові приміщення, кафе і ресторани, а на верхніх — житлові: 61 апартамент з обробкою. За планами забудовника, торгова галерея з'єднає Кузнецький Міст і Гарматну вулицю.

«Приступаючи до цього проекту, ми вивчили численну документацію, в тому числі початковий проект 1873 року. Саме до цієї концепції ми і вирішили звернутися — таким чином ми віддамо належне першим архітекторам пасажу А. С. Камінському і А. В. Резанову», — прокоментував реставраційні роботи генеральний директор KR Properties Сергій Матюхін (цей проект він анонсував в інтерв'ю «РБК-Нерухомості» в липні 2017 року).

Вулиця Кузнецький Міст відноситься до Центрального адміністративного округу, а її східна частина — до Міщанському району. Кузнецький Міст входить до п'ятірки найдорожчих вулиць російської столиці по вартості торгової нерухомості поряд з Столешниковым і Камергерским провулками, Петрівкою і Тверської. Житлові будинки поблизу станції метро «Кузнецький Міст» входять в топ-10 найдорожчих по оренді — зняти квартиру тут в середньому коштує 109,3 тис. руб. в місяць. Середня вартість квадратного метра преміальних новобудов Міщанського району становить 557,7 тис. руб. — це на 26,7% більше, ніж в цілому по Москві.



Категория: Недвижимость