Xiaomi анонсувала MIUI 10: Що нового


Опубликованно 12.08.2018 01:40

Xiaomi анонсувала MIUI 10: Що нового

Крім нових гаджетів Xiaomi представила на масштабної презентації в Китаї десяту версію фірмової прошивки MIUI. Розробники кардинально змінили інтерфейс і додали кілька корисних функцій, які особливо оцінять власники старих пристроїв.

У MIUI 10 помітно попрацювали над користувальницьким інтерфейсом. Він став більше нагадувати Material Design від Google.

У новій версії прошивки повністю переробили всі ключові елементи системи, включаючи екран блокування, центр повідомлень, меню швидких налаштувань і встановлені додатки. Сама ж система краще оптимізована під екрани з різним співвідношенням сторін і з вирізами.

Найбільш помітно змінилося меню запущених додатків. Тепер воно виконане у вигляді вертикального списку з можливістю взаємодії з програмами в ньому.

Виробник приділяє багато уваги своїй екосистемі, тому в MIUI 10 стало ще простіше управляти всією розумною технікою. Всі гаджети зібрані в одному меню, а при виявленні нового пристрою на екрані з'являється повідомлення, що нагадує таке в iOS при виявленні AirPods або HomePod.

Xiaomi заявила, що важливим аспектом є швидкість їх роботи пристроїв. Тому в MIUI 10 попрацювали над оптимізацією: прискорився запуск додатків і звелися до мінімуму всі затримки при взаємодії з гаджетом. По завіреннях компанії, Mi Mix 2S на MIUI 10 працює набагато швидше iPhone X під управлінням iOS 11 і інших смартфонів на Android.

Ще одним нововведенням MIUI 10 стало використання штучного інтелекту в додатку камери. Зазвичай виробники смартфонів використовують два модуля, щоб визначити глибину різкості і відокремити головний об'єкт від фону для розмиття останнього. Xiaomi пішла по шляху Google, поклавшись на технології комп'ютерного зору.

Смартфони з однією камерою, які оновляться до MIUI 10, отримають підтримку портретного режиму зйомки. Програмні алгоритми будуть визначати межі людини в кадрі, розмиваючи фон за ним.

Під час презентації глава Xiaomi Лей Цзюнь розповів, що в день людина отримує в середньому близько 236 повідомлень. Всі вони відволікають і деколи навіть дратують. Тому в MIUI 10 вони знизили гучність нових повідомлень і ввели розумну фільтрацію. Таким чином, кількість системних повідомлень було зменшено на 76%, щоб користувач відволікався тільки на дійсно важливе. Крім того, в MIUI 10 представлені нові мелодії, натхненні природними звуками природи — водою, деревами, піском.

Вже з 1 червня стартує закрите тестування MIUI 10 для першої хвилі пристроїв, а публічна бета вийде до кінця місяця. Першими випробувати нову прошивку зможуть власники таких гаджетів:

Xiaomi Mi8, Mi Mix 2S, Mi Mix 2, Mi Mix, Mi6X, Mi6, Mi5, Mi Note 2, Redmi S2 і Redmi Note 5.

До кінця липня цього року до тестування зможуть приєднатися власники таких апаратів:

Xiaomi Mi Note 3, Mi5X, Mi5C, Mi5S, Mi5S Plus, Mi4, Mi4C, Mi4S, Mi Max 2, Mi Max, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 5 Plus, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 4X, Redmi 3S/3X, Redmi Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 4, Redmi Note 4X і Redmi Note 3.

Про терміни виходу стабільної версії нічого не повідомляється.



Категория: Новости