Для жителів Примор'я створили автономний будинок з глини і соломи


Опубликованно 12.08.2018 02:00

Для жителів Примор'я створили автономний будинок з глини і соломи

У Росії розробили автономний житловий будинок, який можна зводити на неосвоєних територіях при відсутності енергетичної інфраструктури. Проект представили архітектори з Далекосхідного федерального університету, повідомляється на сайті навчального закладу.

Спеціальна енергоефективна архітектурна форма та планування приміщень будуть зберігати теплу температуру взимку, а влітку створювати охолоджуючий ефект. Таким чином, витрати на опалення в автономному будинку передбачаються втричі менше, ніж у звичайному аналогу, випливає з публікації.

Панельна конструкція, з якої зроблений енергоефективний будинок, складається з дерева, глини і пресованої соломи — всі ці матеріали можна знайти на Далекому Сході, а будівлі з них буде легко зводити на «далекосхідних гектарах». Перший такий будинок вже побудували в Приморському краї. Архітектори планують доопрацювати даний проект, додавши до нього систему збору вологи атмосферних опадів, пояснюється в публікації.

Програма «Далекосхідний гектар» дає можливість всім бажаючим росіянам отримати 1 безкоштовно га землі. У липні 2017 року влада повідомили, що власником «гектарів» видадуть спеціальні дерев'яні комплекти для збірки будинків площею 100 «квадратів».



Категория: Недвижимость