Аналітики прогнозують дворазове збільшення ринку житла в Криму


Опубликованно 13.08.2018 00:35

Аналітики прогнозують дворазове збільшення ринку житла в Криму

Повернення на первинний ринок нерухомості Криму проектів, заморожених при перехід півострова під російську юрисдикцію, у 2018 році може збільшити обсяг пропозиції житла у регіоні майже в два рази. Про це повідомляє «Коммерсантъ» з посиланням на компанію «Нерухомість-профі».

Число проектів на ринку первинної нерухомості Криму за рік зросла з 31 до 47. Загальний обсяг пропозиції збільшився до 210 тис. кв. м, з яких 70 тис. кв. м припадають на Севастополь. До кінця року на ринок планується вивести ще 15 нових проектів загальним обсягом близько 200 тис. кв. м, говориться в публікації.

Однак незважаючи на формальний зростання обсягів будівництва, вже в 2019 році регіон чекає брак якісних об'єктів на тлі різкого зростання попиту на бюджетну нерухомість. На сьогоднішній день в Криму спостерігається помітний перекіс пропозиції у бік елітних проектів, тоді як основний попит зосереджений в сегменті бюджетних квартир за 2-4 млн руб., пояснюється в замітці.

У 2017 році Крим став лідером серед російських регіонів за темпами зростання будівництва житла. За рік у республіці ввели в експлуатацію 833,6 тис. кв. м житлової нерухомості, що у 2,9 рази перевищує показник 2016 року.

Кримські міста обігнали Москву і Санкт-Петербург за недоступності квартир для місцевих жителів, повідомляли в кінці 2017 року аналітики сайту «Світ квартир». Найдовше на квартиру будуть збирати севастопольці — 15 років.



Категория: Недвижимость