18 нових мостів. Як планують пов'язати берега Москви-ріки


Опубликованно 15.08.2018 01:55

18 нових мостів. Як планують пов'язати берега Москви-ріки

Влада Москви запланували перекинути через Москву-ріку 18 нових мостів. Про це повідомляється на сайті столичного будкомплексу.

Довжина Москви-ріки від МКАД на півдні до МКАД на півночі міста становить близько 80 км, а вся берегова лінія із затоками і затонами розтягнулася більш ніж на 200 км. Річку перетинають близько 30 мостів. Розміщені вони нерівномірно, тому порушується зв'язаність території міста і збільшується перепробіг транспорту, відзначається в публікації.

У столиці вже зводять два з 18 мостів. Один з них споруджують на Каширському шосе (від Каспійської до Шосейній вулиці). Він зв'яже будується Південну рокаду з районами Мар'їно та Друкарі на південному сході міста. Другий будують на території Зіла через старе русло Москви-ріки від проспекту Андропова до Южнопортовой вулиці.

Інші мости, за даними будкомплексу, з'являться на магістралі на продовженні Рубльовського шосе в МФЦ в Рублево-Архангельське; на магістралі від Волоколамського шосе до Строгинского шосе; на магістралі вулиця Свободи — Мальовнича вулиця через Москву-ріку і на ній же через канал їм. Москви. Також будуть зведені мости на ділянках вулиця Народного Ополчення — вулиця Нижні Мневники (Північно-Західна хорда), в створі Новозаводський вулиці на Мневниковскую зрозумію до вулиці Нижні Мневники, в створі 3-го Силікатної проїзду і в створі Берегового проїзду.

Ще кілька мостів з'являться на північному дублере Кутузовського проспекту, в створі 1-го Червоногвардійського проїзду зі з'їздом на Пресненскую набережну; на ділянці від вулиці 1905 Року до набережної Тараса Шевченка, на магістралі вздовж МЦК і ще один вздовж лівого берега Москви-ріки (ділянка від ТТК до проспекту Андропова). Також у планах зв'язати річку на магістралі вздовж лівого берега Москви-ріки (ділянка від проспекту Андропова до магістралі Друкарі — Братєєво); в створі вулиці Коломенській в районі Друкарі до Шосейній вулиці; в створі вулиці Перерва — проектований проїзд 5113 в районі Нагатино-Садівники; на Південно-Східна хорди (в створі Шосейній вулиці) і на Донецькій вулиці.

На Москві-річці також у планах столичної влади побудувати 36 портів і більше 50 км річкових вулиць, повідомляв раніше головний архітектор Москви Сергій Кузнєцов. За його словами, зараз ведеться масштабний благоустрій території біля річки — з 212 км набережних вже оновлено понад 26 км, планується встановити ще 66 км. В рамках благоустрою території навколо Москви-річки планується створити 18 парків і побудувати 14 очисних споруд, уточнив головний архітектор столиці.



Категория: Недвижимость