Обсяг виданої іпотеки в Москві вперше перевищив 8,5 тис. угод


Опубликованно 15.08.2018 01:55

Обсяг виданої іпотеки в Москві вперше перевищив 8,5 тис. угод

Московське відділення Росреестра зареєструвало новий рекорд на ринку іпотеки. У липні 2018 року в столиці укладено близько 8,7 тис. угод. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Липневий показник на 17% вище, ніж показник червня, в якому зафіксовано 7,4 тис. угод з купівлі житла з використанням іпотечних кредитів. Крім того, це на 74,5% більше, ніж у липні минулого року, коли було укладено всього 4,9 тис. угод по іпотеці, відзначають в Росреестре.

Ринок пайового будівництва в липні виріс. У цьому місяці тут теж побитий рекорд — 8,5 тис. зареєстрованих договорів пайової участі, що на 14,5% більше, ніж у червні (7,4 тис. ДДУ). З січня цього року в столиці зареєстрували 53,6 тис. договорів пайової участі. Показник за аналогічний період минулого року на 47% менше (36,3 тис. ДДУ), говориться в огляді.

Вторинний ринок житла Москви теж демонструє позитивну динаміку. З початку року укладено 81,4 тис. угод купівлі-продажу. Це на 25% більше, ніж за аналогічний період минулого року (64,9 тис.), відзначають експерти.

За словами керівника управління Росреестра по Москві Ігоря Майданова, на зростання обсягів угод у всіх сегментах впливає підвищилася доступність іпотеки та державні заходи щодо захисту пайовиків, а також великий обсяг пропозицій на ринку житла.



Категория: Недвижимость