Девелопер Urban Group призупинив продажу в своїх проектах


Опубликованно 16.08.2018 02:40

Девелопер Urban Group призупинив продажу в своїх проектах

Девелоперська компанія Urban Group заморозила продажу квартир у своїх об'єктах. Про це йдеться в повідомленні на сайті забудовника.

«Доводимо до вашого відома, що у зв'язку із запланованим аудитом продажу нерухомості в житлових комплексах Urban Group тимчасово припинені. Після завершення аудиту і випуску дорожньої карти роботи відновляться в штатному режимі», — повідомляє компанія.

У квітні цього року власник Urban Group Олександр Долгін ініціював процес зовнішнього аудиту в компанії. Повідомлялося, що в ході перевірок були виявлені грубі помилки і порушення в системі управління і керівництва компанією. У їх числі називалися звітність необ'єктивна, нецільове витрачання коштів, невмотивоване розподіл бюджетів, напрямок і перенаправлення грошових потоків, відсутність оперативної двосторонньої комунікації з учасниками пайового будівництва, а також численні порушення контрактів з підрядниками і контрагентами.

У квітні Urban Group залишив Андрій Пучков, який обіймав посаду генерального директора, повідомляє «РІА Нерухомість» з посиланням на прес-службу девелопера. Причиною звільнення топ-менеджера в компанії назвали «розбіжність поглядів на розвиток бізнесу». Операційне управління прийняв на себе основний акціонер компанії Олександр Долгін. На ситуацію також відреагував Росреестр, який з 20 квітня заблокувала реєстрацію нових договорів пайової участі (ДДУ) за проектами Urban Group. Реєстрація договорів була закрита для дочірніх структур забудовника — «Ивастрой», «Хайгейт» і «місто», які відповідають за реалізацію проектів «Місто-подія «Лайково», «Опалиха О3», «Лесобережный» і «Видний місто», повідомляла газета «Коммерсантъ».

Наприкінці травня стало відомо, що Ощадбанк згорнув іпотечні програми, які дозволяли потенційним покупцям оформляти в банку іпотеку на покупку квартир у Urban Group. Сталося це після десятирічного партнерства з девелопером. «Комерсант» повідомляв, що причина припинення співпраці полягає у високих ризиках, оскільки забудовник перестав дотримуватися заявлені терміни будівництва.

Urban Group — один з найбільших девелоперів Московського регіону, де він займає третє місце за продажами квартир (6 тис. операцій за рік). Компанія також входить в десятку найбільших забудовників Росії за обсягами поточного будівництва (762 тис. кв. м). Urban Group має зобов'язання перед більш ніж 20 тис. пайовиків приблизно на 80 млрд руб.



Категория: Недвижимость