Названа частка московських багатоповерхівок зі шлагбаумами у дворі


Опубликованно 16.08.2018 02:40

Названа частка московських багатоповерхівок зі шлагбаумами у дворі

Мешканці 12% московських будинків встановили шлагбауми на в'їзді у двори. Про це повідомляється в надійшов до редакції прес-релізі Держінспекції з нерухомості столиці.

За останні два роки кількість огороджувальних пристроїв на прибудинкових територіях, встановлених на законних підставах, зросла у півтора рази, наголошується в прес-релізі. Таким чином, з понад 40 тис. багатоквартирних будинків москвичі обладнали огороджувальними пристроями прибудинкові території, прилеглі до 4,8 тис. житлових будинків.

Для того щоб встановити шлагбаум у дворі, при наявності межування кварталу, власникам квартир потрібно провести загальні збори, отримати схвалення Ради депутатів муніципального району, уявити технічний проект та організувати цілодобовий доступ у двір для спецтранспорту, пояснюється в повідомленні держінспекції.

Раніше Верховний суд Росії встановив, що власники житла в багатоквартирному будинку не можуть заборонити один одному паркуватися у дворі зі шлагбаумом. Ділянка, на якій розташований багатоквартирний будинок, що знаходиться у спільній власності власників житла, пояснили в НД.



Категория: Недвижимость