Влада заборонила продавати квартири в найбільшому проекті Максима Блажко


Опубликованно 04.09.2018 00:59

Влада заборонила продавати квартири в найбільшому проекті Максима Блажко

Арбітражний суд Москви заборонив компанії «Строй-Комплекс», що будує в Донському районі столиці багатофункціональний комплекс «Ненудний Home & Spa», продавати в ньому квартири за договорами пайової участі (ДДУ) протягом року, пише «Коммерсантъ».

Відповідний позов раніше подав Москомстройинвест, який звинуватив забудовника у ряді порушень. Зокрема, мова йшла про надання недостовірної фінансової звітності. Тільки за останній рік «Лад-Комплекс» двічі притягувався до адміністративної відповідальності, зазначають в уряді Москви.

Багатофункціональний комплекс «Ненудний Home & Spa» — єдиний активний девелоперський проект екс-власника «Донстроя» Максима Блажко. Раніше бізнесмен втратив інших своїх активів — бізнес-центр Nordstar Tower і торговий центр «Щука» перейшли під контроль Riverstretch Trading & Investment в рахунок погашення боргів девелопера. Ще кілька активів, закладених по кредитах в банку «Російський капітал», будуть продані з торгів.

Відповідно до проектної декларації «Ненудний Home & Spa», в 5-му Донському проїзді в районі Ленінського проспекту планується побудувати п'ять хмарочосів висотою 70-90 поверхів загальною площею 437 тис. кв. м, з них 190 тис. кв. м — житло. Зараз будується перша черга проекту. Першу вежу передбачається побудувати в 2019 році, а весь комплекс — в 2021-м.

Зараз готовність проекту становить 10%, йдеться в публікації. За даними компанії «Метриум», за півтора року тут було продано 90 квартир, або 23% всього обсягу житла. На думку опитаних «Комерсантом» експертів, тепер девелопер може використовувати замість ДДУ попередні інвестиційні договори.

Структури Блажко не можуть завершити будівництво проекту. Зараз ВЕБ, якому компанії бізнесмена повинні більше 7,6 млрд руб., шукає інвестора для добудови «Ненудний Home & Spa». Рік тому структури Блажко допустили дефолт по взятому в 2007 році кредиту на будівництво комплексу, а в січні 2018 року девелопер почав переговори з Вебом про передачу йому частки в проекті в рамках реструктуризації боргу.



Категория: Недвижимость