Мінбуд обіцяв штрафувати муніципалітети за погані двори


Опубликованно 06.09.2018 00:00

Мінбуд обіцяв штрафувати муніципалітети за погані двори

Російські муніципалітети будуть оштрафовані за неякісний ремонт у дворах. Відповідну заяву зробив Мінбуд Росії після перевірки виконання робіт за проектом «Формування комфортної міського середовища», повідомляє «Российская газета».

У більшості випадків порушення при благоустрої дворів дрібні і не заважають мешканцям. Однак зустрічається настільки неякісно виконаний ремонт, що дітям доводиться грати в сусідніх дворах, зазначає газета.

Муніципалітетам доведеться віддати частину коштів, виділених з федерального бюджету на благоустрій, якщо у дворах виявляться зламані тренажери і гойдалки. Крім того, Мінбуд зобов'яже заплатити штрафи за рассыпающийся асфальт, бордюри і тротуарну плитку, а також несправну зливову каналізацію, яка створює застояні калюжі в міських дворах, пояснює видання.

У 2017 році в Росії було упорядковано 19 тис. дворів у 1653 муніципалітетах з населенням більше 1 тис. жителів. У 2018-му на реалізацію проекту по створенню комфортної міського середовища держава виділила 30 млрд руб. Також 5 млрд з федерального бюджету в цьому році направили на благоустрій малих міст та історичних поселень.

Навесні президент Росії Володимир Путін доручив кабінету міністрів підвищити комфортність та індекс якості середовища в містах на 30%. Крім того, глава держави запропонував регіонам конкурувати за створення комфортного середовища.



Категория: Недвижимость