Верховний суд заборонив боржникам переписувати майно на рідних


Опубликованно 06.09.2018 09:11

Верховний суд заборонив боржникам переписувати майно на рідних

Верховний суд Росії заборонив боржникам переписувати майно на близьких родичів без урахування інтересів стягувачів. Про це пише «Російська газета».

ВС розглядав судову справу про поділ подружжям спільно нажитого майна без розлучення. Глава сімейства взяв у борг близько 2 млн руб. і не зміг впоратися з заборгованістю вчасно. Судові пристави заарештували два будинки, що належать боржникові, відзначається в публікації.

Після цього подружжя уклали мирову угоду: чоловік переписав на дружину одного з будинків, дочки віддав третину частки в іншому будинку, все рухоме майно також було переписано на родичів. Суди першої та другої інстанцій затвердили мирову угоду і зняли арешт з будинків, пише «РГ». Таким чином, боржник захистив своє майно від стягувача.

Однак стягувач звернувся у вищу інстанцію, вивчивши справу, Судова колегія в цивільних справах Верховного суду вирішила, що суд не може затверджувати мирову угоду сторін, якщо він порушує права і законні інтереси інших осіб, йдеться в публікації. За даними видання, рішення нижчих інстанцій скасовано, а справу направлено на новий розгляд. Суди повинні розділити майно подружжя по справедливості, а також визначити, хто повинен відповідати за боргом, зазначає «РГ».

ВС раніше постановив, що майно, придбане в шлюбі на особисті кошти одного з подружжя, отримані до весілля, не вважається спільно нажитим і не ділиться при розлученні.



Категория: Недвижимость