Медведєв назвав будівельну галузь лідером по картельних змов


Опубликованно 07.09.2018 00:46

Медведєв назвав будівельну галузь лідером по картельних змов

Лідером по картельних змов в Росії є сфера будівництва, особливо дорожнього. З такою заявою виступив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, повідомляє «РІА Нерухомість».

Антиконкурентні угоди також широко поширені і в сфері державних закупівель, та закупівель компаній з державною участю, уточнив прем'єр. Він підкреслив, що для поліпшення ситуації необхідно активно приватизувати державну власність, а також посилити роботу щодо протидії картелям із залученням цифрових технологій.

Для того щоб підтримати малий і середній бізнес, потрібно вдвічі збільшити частку держзакупівель у невеликих та соціально орієнтованих некомерційних підприємств, вважає глава кабміну. За його словами, також необхідно створити для всього бізнесу рівний доступ до послуг державних і природних монополій.

У 2017 році на 3% збільшилася кількість угод на торгах, а збитки від цього в бюджетах усіх рівнів становить близько 2% ВВП, резюмував глава уряду.

Раніше Федеральна антимонопольна служба назвала лідерів за кількістю справ про картелі. З'ясувалося, що кожна четверта справа (24,8%) припало на будівництво, ремонт та обслуговування доріг.

Картельною змовою називається неформальну угоду учасників однієї ринкової галузі спільної політики в області цін і обсягів продажів, а також договірне регулювання обсягів закупівель учасниками ринку. Картель — це група учасників ринку, залучених у змову.



Категория: Недвижимость