Аналітики назвали середню плату за оренду житла в Москві


Опубликованно 07.09.2018 00:46

Аналітики назвали середню плату за оренду житла в Москві

Житель Москви платить за оренду квартири в середньому 53,9 тис. руб., з'ясували аналітики онлайн-сервісу оголошень Avito. Згідно з їхніми підрахунками, середня вартість оренди однокімнатної квартири в Москві цього літа склала 33,5 тис. руб., двокімнатної — 48,9 тис. руб., трикімнатної — 82,2 тис. руб. Експерти відзначають, що з початку року ціни тримаються на одному рівні: з січня по вересень середня ставка варіювалася від 50 тис. до 57 тис. руб. за сотку в місяць.

За підсумками літа самими затребуваними у орендарів столичного житла стали двокімнатні квартири — 39% сукупного попиту. На студії і однокімнатні квартири довелося трохи менше — 35% від усіх запитів. На трикімнатні — всього 16%. Найчастіше користувачі Avito орендували житло в спальних районах міста — поруч зі станціями метро «Щолківська», «Вихіно», «Лермонтовський проспект», «Південно-Западаная», «Бабушкінський».

Незважаючи на стабілізацію цін, Москва залишається найдорожчим містом Росії для студентів, які знімають тут житло. У Москві роботодавці готові платити студентам без досвіду роботи 35,77 тис. руб., тобто в 1,5 рази більше загальноросійського показника. При цьому оренда найдешевшої квартири — «однушки» на околиці столиці становить не менше 85% студентської зарплати, говорилося в недавньому дослідженні Avito.



Категория: Недвижимость