Названі терміни початку дії нових норм будівництва дерев'яних будинків


Опубликованно 08.09.2018 00:01

Названі терміни початку дії нових норм будівництва дерев'яних будинків

До кінця 2018 року вся нормативна база по дерев'яному житловому будівництву буде доопрацьована і почне діяти з 1 січня 2019 року. Про це повідомляє «РІА Нерухомість» з посиланням на Мінбуд Росії.

Нові норми дозволяють враховувати конкретні умови експлуатації та особливості роботи дерев'яних конструкцій і включають в себе вимоги до об'ємно-планувальних, конструктивних рішень, інженерних систем, а також за дотримання пожежних та санітарно-гігієнічних умов, енергоефективності та експлуатації, йдеться в замітці.

Нормативи допускають проектування і будівництво будинків до трьох поверхів із застосуванням матеріалів з деревини. Нові норми дозволять у подальшому перейти до будівництва семиповерхових будівель не вище 25 м за умови отримання відповідних погоджень від МНС Росії, випливає з публікації.

У кінці липня прем'єр-міністр Дмитро Медведєв доручив Минстрою, Мінфіну і регіональним властям встановити порядок відбору, за яким стануть видаватися субсидії на будівництво дерев'яних будинків. Минстрою також доручили розробити проект, який встановлює період, протягом якого буде діяти пільгова ставка по іпотеці на дерев'яні будівлі заводського виготовлення, випливає з документа.



Категория: Недвижимость