Аналітики оцінили сукупну вартість всієї нерухомості в світі


Опубликованно 10.09.2018 09:42

Аналітики оцінили сукупну вартість всієї нерухомості в світі

За підсумками 2017 року сукупна вартість всієї нерухомості світу зросла на 6,2% — до рекордного значення в $280,6 трлн. Для порівняння, цей показник в 3,5 рази більше сукупного світового ВВП ($78,3 трлн). Про це повідомляється в щорічному дослідженні міжнародної консалтингової компанії Savills, в якому дана оцінка вартості житлової, комерційної нерухомості та земельних активів у світі.

Найбільшу частку займає житло — на нього припадає $220,6 трлн, сукупна вартість комерційної нерухомості оцінюється Savills в $33,3 трлн, а вартість сільськогосподарських і лісових угідь — до $27,1 трлн.

У Росії за підсумками 2017 року вартість всієї житлової нерухомості склала $2,9 трлн. При цьому в дослідженні наголошується, що третина ($0,87 трлн, або 52,3 трлн руб.) від сукупної вартості припадає на Москву. Таким чином, вартість житла в Росії майже в 100 разів менше загальної вартості всіх нерухомих активів у світі. Для порівняння, вартість житла у Великобританії склала більше $9 трлн.

Ринки регіонів Північної Америки та Європи є найбільшими по вартості житлових активів. На їх частку припадає 44% всієї сукупної вартості житла, хоча там проживає лише 17% населення Землі, говориться в дослідженні. На Китай і Гонконг припадає 26% сукупної вартості житла.

На решту Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Латинської Америки, на Близький Схід і країни Африки припадає лише близько 30%, хоча там проживає більша частина населення планети. Аналітики компанії пояснюють це низькими цінами на житло в зазначених регіонах і тим, що населення живе в основному в сільській місцевості.

Річне зростання сукупної вартості інших найважливіших активів, таких як акції та золото, перевищують зростання вартості нерухомих активів. Якщо за 2017 рік акції зросли на 22%, золото — на 13%, то житло в світі подорожчало на 8%.

У торішньому дослідженні Savills зазначалося, що загальна вартість всієї нерухомості в світі становила $220,6 млрд (зростання 8%). Для порівняння, за 2016 рік вартість акцій показала зростання на 22%, а ціна золота збільшилася на 13%.



Категория: Недвижимость