У Москві на продаж виставили рекордна кількість елітних квартир


Опубликованно 17.09.2018 00:26

У Москві на продаж виставили рекордна кількість елітних квартир

У Москві на продаж виставлено понад 2,7 тис. квартир і апартаментів в елітних новобудовах — це абсолютний рекорд за всю 25-річну історію російського ринку нерухомості, підрахували в компанії Savills. До вступу в силу нових правил для забудовників і повної відмови від дольової будівництва компанії прагнуть вивести на ринок як можна більше нових проектів. Аналогічна картина спостерігається і в інших сегментах житла.

Тільки з початку року московський ринок елітних новобудов поповнився 11 новими житловими комплексами, в яких сумарно продається 1,4 тис. квартир і апартаментів. При цьому в більшості проектів запроектовані саме квартири, апартаменти представлені лише в чотирьох комплексах.

Незважаючи на чемпіонат світу з футболу і сезон відпусток, ріелтори відзначають зростання числа угод з такими новобудовами. За даними Savills, за літо в столиці було укладено 193 угоди (на 57% більше, ніж у 2017-му), за оцінкою компанії Contact Real Estate — 169 (на 39% більше, ніж у 2017-му).

«Однією з головних причин для зростання купівельного попиту став високий курс долара. Різкий стрибок курсу зробив придбання квартир вигідним — елітна нерухомість подешевшала в американській валюті на 15%. Тому багато покупців скористалися моментом і не стали відкладати покупку на більш пізній термін», — пояснює керуючий партнер Contact Real Estate Денис Попов.

Зростаючий попит на таку нерухомість позначилася на цінах: за даними Savills, середня вартість квадратного метра в елітних новобудовах за рік зросла на 16% — з 760 тис. руб. до 880 тис. руб. Середній бюджет покупки склав 75 млн руб. проти 69 млн руб. роком раніше, вказують в Savills. Найдорожчі квартири традиційно зосереджені на Остоженке, в Міщанському районі і на Якиманці.



Категория: Недвижимость