Експерти розповіли про зниження попиту на новобудови в Москві


Опубликованно 20.09.2018 09:43

Експерти розповіли про зниження попиту на новобудови в Москві

Попит на новобудови в серпні 2018 року зменшився на 3% порівняно з липнем. Про це повідомляють аналітики ріелторської компанії «Метриум» у прес-релізі.

Зниження відбулося через зменшення кількості договорів пайової участі на нежитлові приміщення. У серпні було придбано 1,7 тис. таких приміщень, тоді як місяцем раніше — 2,3 тис. Настільки різке зниження угод з комерційними приміщеннями в новобудовах в серпні зумовила друга з початку року девальвація рубля, а також очікування підвищення ставок за кредитами через застереження глави Центробанку Росії, випливає з прес-релізу.

Попит на житлові приміщення в новобудовах продовжив зростати. Це пов'язано все з тими ж очікуваннями подорожчання іпотеки із-за девальвації рубля — клієнти поспішають зайняти гроші на купівлю новобудов за прийнятними ставками. В останній місяць літа московський Росреестр зареєстрував 6,6 тис. угод з квартирами на первинному ринку проти 6,3 тис. ДДУ в липні і 4,6 тис. у серпні 2017 року. Таким чином, попит на житло, що будується в Москві збільшився на 5% порівняно з липнем і на 43% у річному вираженні, нагадують аналітики.

Найбільше коштів пайовиків у столиці залучили ПІК (47,5 млрд руб.) і «Дон-Строй Інвест» (30,5 млрд руб.), повідомили московські влади в кінці серпня. За прогнозами Москомстройинвеста, вартість квартир у новобудовах може зрости у зв'язку нестабільною макроекономічною ситуацією в країні, зростанням зарплат робітників і збільшенням цін на будматеріали.



Категория: Недвижимость