Встигнути до 1 листопада: ФНП роз'яснила правила отримання податкових вирахувань


Опубликованно 21.09.2018 00:47

Встигнути до 1 листопада: ФНП роз'яснила правила отримання податкових вирахувань

Вирахування з податку на майно застосовуються автоматично — власникам не потрібно писати ніяких заяв. Таке роз'яснення дала Федеральна податкова служба (ФПС) у відповідь на розсилку в соціальних мережах і месенджерах, закликають росіян встигнути написати заяви на відрахування до 1 листопада.

Згідно з Податковим кодексом Росії, при обчисленні податку виходячи з кадастрової вартості об'єктів податкова база зменшується щодо кожного житлового будинку на величину кадастрової вартості 50 кв. м від загальної площі, у відношенні до кожної квартири і частини житлового будинку — на 20 кв. м, у відношенні кімнати або частини квартири — на 10 кв. м, йдеться на сайті відомства. При цьому податковий вирахування буде автоматично наданий щодо кожного об'єкта нерухомості, яким володіє власник.

Всі відомості про вирахування містяться у податковому повідомленні: у графі «податкова база» прописана кадастрова вартість оподатковуваного об'єкта з урахуванням її зменшення на величину податкового вирахування. Якщо при його застосуванні податкова база приймає від'ємне значення, податок за такий об'єкт не виставляється, уточнюють в ФНС.

Пенсіонери, ветерани, інваліди та деякі інші категорії громадян мають право на вирахування при розрахунку земельного податку. Розмір податку для таких власників зменшується на величину кадастрової вартості 600 кв. м по одній земельній ділянці незалежно від категорії землі.

У разі якщо площа ділянки шість соток і менше, його власник повністю звільняється від податку, якщо більше шести соток, податок сплачується лише за решту площа. Людина, що має дві ділянки або більше, може вибрати той, щодо якого буде діяти відрахування, і направити повідомлення про це в будь-яку податкову. Якщо повідомлення не надійде у ФНС, відрахування по земельному податку буде застосовуватися автоматично щодо однієї земельної ділянки з максимальною обчисленої сумою земельного податку.



Категория: Недвижимость