Штучний інтелект в кишені: Огляд смартфона Huawei P Smart+


Опубликованно 24.09.2018 00:16

Штучний інтелект в кишені: Огляд смартфона Huawei P Smart+

Компанія Huawei випустила доступний смартфон, який дивує не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і начинкою.

Але про все детальніше.

Характеристики

Дисплей: 6,3 дюйма, (IPS, 2340х1080, 409 PPi)

ОС: Android 8.1 + EMUI 8.2

Пам'ять: Оперативна - 4 ГБ, вбудована - 64 ГБ

Процесор: 8-ядерний Kirin 710, графічний - Maili G71 MP8

SIM-карти: 2 Nano-SIM (або 1 SIM і карта пам'яті)

Камери: основна - 16 Мп + 2 Мп, f/2.2, фронтальна камера - 24 Мп + 2 Мп, f/2.0.

Технології: 2G, 3G, 4G (LTE), Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 4.2 (Apt-X), GPS, A-GPS, IrDA

Додатково: сканер відбитків пальців, акселерометр, сенсор відстані, гіроскоп, компас.

Роз'їм: microUSB

Батарея: 3340 мА·ч

Розміри: 157,6?75,2?7,6 мм

Вага: 169 г

Зовнішній вигляд

«Телефони з чубчиком» міцно увійшли в моду. Тепер не тільки топові флагмани їх мають, але і телефони-середнячки.

У Huawei вже вийшли преміум-смартфон Huawei P20 і бюджетні телефони серії Y 2018 року. Всіх їх об'єднував так званий безрамковий дизайн, і з першого погляду важко відрізнити, де флагман, а де бюджетний варіант. Те ж відбулося і з Huawei P Smart+. Але індекс P у назві натякає, що він ближче до топової моделі.

І, дійсно, телефон виглядає розкішно. У нас на огляді побувала модель із забарвленням і Iris Purple. На світлі помітно, що це градієнт – переливаються кольору, переходячи з синього в фіолетовий. У виробника є ще варіант з чорним кольором.

Якщо ви бачили раніше смартфони Huawei 2018 року, нічого надприродного ви не помітите. Виріз над екраном, де розмістилися дві фронтальні камери, спікер і діод, який світиться зеленим, коли телефон стоїть на зарядці.

На задній панелі – спарена камера, сканер відбитків пальців, а знизу – напис Huawei.

На правій грані – гойдалка регулювання звуку і кнопка Power.

На лівій – слот для сім-карт.

На верхній грані – тільки отвір додаткового мікрофона.

Знизу знаходяться порт підзарядки microUSB, динамік і роз'єм mini-jack 3.5 мм.

Начинка

Ось тут уже можна відрізнити смартфон від інших.

По-перше, тут варто новітній процесор Kirin 710. На жаль, або творці синтетичних тестів не встигли оновити свої програми, або виробники заблокували можливість встановлення подібних програм, але нам не вдалося протестувати процесор в повній мірі. Єдина програма, яка зібрала хоч якісь бали – це 3D Mark.

На роботі ж можна сказати, що телефон легко справляється з усіма додатками. Відчувався нагрів корпусу лише при грі в PUBG Mobile. Але, якщо чесно, після півгодини «катки» нагрівався і флагман P20 Pro.

Пам'яті на 4 Гб вистачає з головою, але 64 Гб вбудованої – вже замало. Враховуючи, що смартфон позиціонується як фотосмартфон, пам'ять швидко заповниться знімками.

Екрану смартфона на 6,3 дюйма вистачає для зручного перегляду відео. Але чубчик заважає в іграх. Наприклад, в тому ж PUBG лівий край екрана вона закривала, не даючи переглянути навіть написи.

Звук в смартфоні звичайний. Особливого упору на нього виробники не робили. Динамік непоганий, але нічого особливого в ньому немає.

Що реально сподобалося найбільше (крім камери) це аналог Face ID. Розпізнавання обличчя дуже швидке. Так і сканер відбитків пальців теж радує.

Оболонка EMUI 8.2 досить спритна. Окремо ми на ній зупинялися в минулих оглядах.

Результати AIDA:

Камери

А ось тепер – про найцікавіше в цьому смартфоні. В Huawei, схоже, зробили ставку на штучний інтелект в фото. Він реально працює.

Камера сама розпізнає об'єкт, і робить найбільш вдалий знімок для нього. Досвідченим шляхом з'ясували, що телефон спокійно розпізнає квіти, рослини, собак і кішок. Для нього не було проблемою розпізнавання мопса, якого безпомилково приписали до собак.

Крім цього, в налаштуваннях камери можна виставляти додаткові фільтри, включати HDR, вибирати рівень освітлення або перемикатися на професійний режим.

Фарби на фото передаються відмінно. Всі чітке і насичене.

Цікавою нам здалася функція Світло. Тут можна вибрати створення фотографій зоряного неба, розмитих фар або малювання світлом.

Ось приклад фото, що вийшли у нас при використанні функції Зірки.

Також не обійшли увагою і доповнену реальність. Тут є як emoji, так і віртуальні тваринки, які рухаються.

Фільтри:

Віртуальні вихованці:

Що стосується відео, телефон знімає знімає як звичайне, так і уповільнене відео з 120 і 480 fps. Можна робити відео та з доповненою реальністю.

Висновки

Найголовніша фішка Huawei P Smart Plus - це його камери з штучним інтелектом. Вони був і у флагмані, але тепер покупець може отримати схожі функції майже в два рази дешевше.

До недоліків можна було б віднести не надто продуктивний процесор. Але ми не віднесемо. Тому що для смартфона такого рівня - це відмінно.



Категория: Новости