У Гельсінкі запустили шерінг побутової техніки для сусідів


Опубликованно 26.09.2018 00:15

У Гельсінкі запустили шерінг побутової техніки для сусідів

Нові види спільного споживання стали з'являтися в Гельсінкі, де в одному з РК міста запустили шерінг побутової техніки і обладнання під назвою Liiteri.

На території житлового комплексу, побудованого фінської девелоперської компанією YIT, звели невелику дерев'яну будівлю-контейнер, в якому знаходиться електровелосипед, швейна машинка, дриль, молоток, циклевочная машина, пароочисник, шуруповерт, портативна міні-мийка, пилосос і кілька десятків різних видів іншого інвентарю. Все це власники квартир ЖК можуть орендувати.

Для того щоб орендувати один інструмент місяць, до комунальних платежів додається €9,8 (774 руб.), а щоб користуватися усім без обмеження, доплатити потрібно €18,8 (1,4 тис. руб.). Час використання інструменту становить від 24 годин до восьми днів.

Контейнер працює цілодобово. Власнику квартири необхідно завантажити спеціальний додаток на смартфон і забронювати інструмент. Після цього за допомогою програми він може відкрити двері і забрати його. Якщо в асортименті не знайшлося потрібної речі, можна залишити заявку і через деякий час необхідний інструмент з'явиться в контейнері.



Категория: Недвижимость