Ріелтори пояснили зростання популярності орендних «двійок» у Москві


Опубликованно 27.09.2018 00:08

Ріелтори пояснили зростання популярності орендних «двійок» у Москві

За півроку зріс попит на двухкомнтаные квартири в Москві, які здаються в оренду. Якщо ще навесні ними цікавилися 28% орендарів, то сьогодні вони затребувані вже у 32% наймачів. Про це йдеться в дослідженні ріелторської компанії «Інком-Нерухомість» (є в розпорядженні редакції).

На рівень попиту впливає зниження платоспроможності населення, і при виборі бюджетного орендного житла наймачі керуються, перш за все, міркуваннями економії, пояснюють експерти. Так, частина з них змушена була відмовитися від найму окремої квартири на користь кімнат або «двійок», які орендують у складчину. За даними компанії, 67% двокімнатних квартир в Москві зняті за принципом спільної оренди.

Серед наймачів, які орендують квартири спільно, «двушки» краще багатокімнатних квартир в зв'язку з меншою населеністю і, як наслідок, завантаженістю місць загального користування, пояснюють ріелтори.

У пошуках сусідів: як розвивається ринок флет-шерінгу в Росії

Близько 50% орендарів, які знімають квартири в складчину, — приїжджі працівники. Ще 30% складають студенти, які не можуть собі дозволити окрему «однушку», але і не готові знімати багатокімнатну квартиру великою компанією. 10% припадає на жителів далекого Підмосков'я (100-150 км від Москви) і стільки ж на москвичів, які здають свої квартири для поправки бюджету, об'єднуються і орендують більш економічні об'єкти, йдеться в дослідженні.



Категория: Недвижимость