У Росії спростували свою версію про астронавтах-диверсантів


Опубликованно 28.09.2018 00:11

У Росії спростували свою версію про астронавтах-диверсантів

Центри управління польотами в Москві і Х'юстоні своєму розпорядженні даних про поступово нараставшей протягом декількох днів, до виявлення отвори в кораблі "Союз МС-09", витоку повітря на МКС, що робить неможливою версію про «астронавтах-диверсантів», розповів РІА Новини джерело в ракетно-космічній галузі.

"Датчики Міжнародної космічної станції фіксували невелике падіння тиску ще за кілька діб до виявлення отвори в кораблі "Союз МС-09". Проте до того як вона перевищила порогове значення 0,5 міліметра ртутного стовпа в годину, на нього не реагували, оскільки таке падіння вважається допустимим", - сказав співрозмовник агентства.

За його даними, тиск падало протягом двох-трьох діб, а рішення реагувати було прийнято вночі 30 серпня, коли було зафіксовано витік 0,8 міліметра ртутного стовпа. За словами співрозмовника, дані російського ЦУП про швидкості витоку були передані американською стороною.

Джерело зазначило, що якщо б отвір було зроблено екіпажем, внутрішні датчики МКС зафіксували б різке падіння тиску відразу після того, як свердло пройшло стінку корабля і повітря почав виходити в космос. "Більш правдоподібною, на підставі наявних даних, бачиться версія, що герметик з закріпленого ще на Землі отвори почало поступово висмоктувати в космос, поки отвір повністю не відкрилося", - вважає співрозмовник.

Нагадаємо, діра в обшивці пристикованого корабля “Союз“ була знайдена 30 серпня, коли датчики на МКС показали невелике зниження тиску повітря.

Комісія Роскосмоса в якості пріоритетною розглядає версію пошкодження корабля “Союз МС-09“ в космосі. Співрозмовник газети стверджує, що, на думку фахівців, поява отвори в кораблі Союз пов'язано з “навмисними діями американських астронавтів, які спробували спровокувати дострокову відправлення корабля на Землю з-за хвороби одного із членів екіпажу“.

Пізніше командир експедиції МКС-56 Ендрю Фойстел заявив, що отвір у корпусі Союзу не могло бути зроблено тоді, коли пілотований корабель знаходився на навколоземній орбіті.

А сьогодні на МКС знайшли нові сліди свердління.



Категория: Новости