У Москві назвали переможців архітектурного конкурсу з реновації


Опубликованно 01.10.2018 00:29

У Москві назвали переможців архітектурного конкурсу з реновації

Оголошені переможці міжнародного архітектурно-містобудівного конкурсу на розробку концепцій п'яти експериментальний майданчиків за програмою реновації в Москві. Про це йдеться в прес-релізі Моськомархитектури.

Переможцем конкурсу з розробки концепції майданчика на проспекті Вернадського став міжнародний консорціум бюро Bofill Arquitectura, S. L., і «Мастер'c план». Кращу концепцію майданчики в Гливинським районі запропонувало «Архітектурне бюро Асадова», в Хорошево-Мневниках — об'єднання студій Nikken Sekkei і UNK Project, в Кузьмінках — бюро SPEECH, Царицино — бюро «Сергій Скуратов Architects».

За словами головного архітектора Москви Сергія Кузнєцова, учасники конкурсу повинні були виробити концептуальні пропозиції підходу до планування майданчиків. Проекти планування територій будуть винесені на публічні слухання до кінця 2018 року. Після цього проекти-переможці будуть доопрацьовані близько до початковим задумом, зазначив Кузнєцов.

Квартали, розроблені за програмою реновації не будуть звичними спальними районами — це повноцінна міське середовище зі структурою вулиць, розвиненої соціальної та комерційної інфраструктурою, пояснив Кузнєцов. Проектування окремих будівель, зокрема, архітектурна стилістика фасадів житлових будинків, буде визначатися проектувальниками на стадії розробки проектної документації у відповідності з технічним завданням на проектування, йдеться в прес-релізі.

Переможці архітектурного конкурсу за програмою реновації

Проспект Вернадського — Bofill Arquitectura, S. L., ТОВ «Мастер'c план»

Фото: Bofill Arquitectura, S. L., ТОВ «Мастер'c план»

Головінський район — «Архітектурне бюро Асадова»

Фото: «Архітектурне бюро Асадова»

Хорошево-Мневники — Nikken Sekkei, UNK Project

Фото: Nikken Sekkei, UNK Project

Кузьминки — SPEECH

Фото: SPEECH

Царицино — АБ «Сергій Скуратов Architects»

Фото: АБ «Сергій Скуратов Architects»

Архітектурно-містобудівний конкурс на експериментальні майданчики реновації житлового фонду у Москві стартував 25 квітня 2017 року. Повідомлялося, що за підсумками конкурсу для кожної площадки визначиться концепція забудови, на підставі якої надалі буде розроблено проект планування території. У конкурсі взяли участь відомі зарубіжні архбюро, в тому числі Zaha Hadid Architects, Eric van Egeraat, MLA, Nikken Sekkei. У листопаді 2017 року були оголошені 20 фіналістів конкурсу.

У програму реновації в Москві увійшов 5171 будинок, де проживають більше 1 млн москвичів. Для того, щоб знести всі старі споруди, буде потрібно 15 років і близько 3,5 млрд руб. За підсумками 2018 року планується побудувати 2 млн «квадратів» нового житла для переселенців. Столична влада обіцяє, що вже в цьому році в новобудови заселяться 10 тис. жителів Москви.



Категория: Недвижимость