Названо найдорожчі бізнес-центри в Москві


Опубликованно 02.10.2018 00:45

Названо найдорожчі бізнес-центри в Москві

Самими дорогими елітними бізнес-центрами в Москві в 2018 році виявилися «Демидов» і «Лотте Плаза», де базова ставка оренди становить 950$ за 1 кв. м в рік. Про це повідомляється в прес-релізі міжнародної консалтингової компанії Knight Frank.

Третім найдорожчим офісним центром є «Берлінський дім» c річною ставкою оренди від $850 за «квадрат». На четвертому місці — БЦ «Москва» зі ставкою $818 за «квадрат», а на п'ятому — бізнес-центр «Романов двір», де орендувати 1 кв. м коштує $800, йдеться в прес-релізі.

За минулі п'ять років серед преміальних бізнес-центрів столиці повністю змінилися лідери. В 2013 році у першу трійку за вартістю оренди входили «Бутік-офіс», «Романов двір», БЦ «Москва» зі ставкою $1,5 тис. за 1 кв. м в рік. Четверте місце займали БЦ «Нордстар Тауер» ($1,4 тис.) і «Дукат Плейс III» — $1,4 тис. і $1,2 тис. за «квадрат» відповідно. Будівлі преміального рівня з плином часу не зазнають значних змін у ціні, в даному випадку ставки змінюються лише пропорційно загальним тенденціям ринку, пояснюють аналітики.

Москва увійшла до топ-10 міст світу за вартістю оренди елітних офісів у травні 2018 року. Ставка найму в бізнес-центрах преміального сегмента вище середньої по столиці вартості оренди майже в два рази.



Категория: Недвижимость