Запитам покупців відповідають менше чверті дачних селищ Підмосков'я


Опубликованно 02.10.2018 00:45

Запитам покупців відповідають менше чверті дачних селищ Підмосков'я

Частка котеджних селищ у Підмосков'ї, що відповідають запитам покупців і адаптованих до кризових умов, становить не більше 20%. До цього висновку прийшли аналітики компанії «Інком-Нерухомість», які проаналізували первинний ринок заміського житла Московської області. До таких відносяться селищам проекти у високому ступені готовності, таунхауси в Новій Москві, а також недорогі ПБЖ з комунікаціями.

Попит на подібні селища виріс за минуле літо, стверджують ріелтори. Всього з червня по серпень у Підмосков'ї було укладено понад 3,4 тис. угод з новими заміськими будинками і котеджами — це на 18% більше, ніж роком раніше. Найбільш затребуваними виявилися ділянки без підряду (УБП) — на них припадало 63% всіх угод. 22% клієнтів купили квартиру в малоповерховому будинку (МЗ), 8% — таунхаус або дуплекс, 7% — котедж.

Незважаючи на чемпіонат світу з футболу, це літо на заміському ринку пройшло більш активно, ніж попереднє, відзначають ріелтори. «Протягом всього сезону зростала затребуваність іпотеки, і хоча отримати іпотечний кредит без особливих труднощів можна поки що не на всі формати — по суті, тільки на таунхауси і квартири в МЗ, побічно це все одно робить позитивний вплив на заміський ринок в цілому», — вважає керівник аналітичного центру «Інком-Нерухомості» Дмитро Таганов.

Низька якість будинків та інфраструктури — проблема не тільки нових селищ, але і вже існуючих. У минулому році аналітики «Інкому» підрахували, що половина перебувають у продажу заміських об'єктів в Підмосков'ї не можуть бути продані навіть зі знижкою, оскільки вони морально застаріли. Ще 30% об'єктів вдасться продати з істотним дисконтом і лише 20% перебувають в реальному товарообігу. Такі дані наводяться в прес-релізі ріелторської компанії «Інком-Нерухомість», що надійшов у редакцію.



Категория: Недвижимость