У Підмосков'ї скоротилася кількість «одиничок» у продажу


Опубликованно 03.10.2018 05:36

У Підмосков'ї скоротилася кількість «одиничок» у продажу

Обсяг пропозиції на вторинному ринку Московської області в серпні скоротився на 1,8% порівняно з липнем і склав 47,5 тис. квартир. Найбільше зменшилася кількість однокімнатних квартир у продажу — на 5,2%. Про це говориться в огляді компанії «Міель-Мережа офісів нерухомості» (є в розпорядженні редакції).

Скорочення кількості виставлених на продаж «однушек» експерти компанії пояснюють рядом причин: зростанням попиту на однокімнатні квартири для студентів перед навчальним роком, прагненням покупців зберегти заощадження у зв'язку з нестабільністю курсу рубля. При цьому багато хто власники зняли свої квартири з продажу, що також пов'язано з нестабільною економічною ситуацією.

Порівняно з серпнем минулого року обсяг пропозиції зменшився на 4,8%. У минулому році на вторинному ринку Підмосков'я спостерігалося зростання пропозиції, зараз він поступово знижується за рахунок реалізації відкладеного попиту, що накопичився за два роки, відзначають аналітики компанії.

У серпні нинішнього року на підмосковному ринку також відзначено зростання цін на вторинні квартири — в середньому на 0,9%. Однак приріст середньої питомої ціни пропозиції спостерігається лише в ближньому Підмосков'ї, і викликаний він вимиванням найбільш ліквідних пропозицій, зазначено в огляді.

У ближньому Підмосков'ї середня вартість житла на сьогодні становить 95,5 тис. руб. за 1 кв. м, в середньому — 69 тис. руб. за 1 кв. м, в далекому — 51,3 тис. руб. за 1 кв. м, підрахували експерти.

Раніше аналітики компанії «Інком-Нерухомість» спрогнозували освіта дефіциту новобудов Московської області протягом найближчих п'яти років. До цього призведе прийняття закону про пайове будівництво, який спровокує загальний дефіцит нового житла.



Категория: Недвижимость