Більшість покупців житла в Москві цікавиться новобудовами за ТТК


Опубликованно 04.10.2018 00:15

Більшість покупців житла в Москві цікавиться новобудовами за ТТК

Потенційні покупці житла найчастіше цікавляться оголошеннями про продаж квартир в новобудовах, розташованих на території Москви в районах між Третім транспортним кільцем і МКАД — 37% від загальної кількості переглядів. Крім того, найбільша кількість договорів пайової участі (27%) у січні-серпні 2018 року також зареєстровано в будинках, побудованих в цій зоні. Вартість 1 кв. м тут становить 201 тис. руб. Про це йдеться в дослідженні онлайн-сервісу оголошень ЦІАН (є в розпорядженні редакції).

Увагу покупців до цієї локації експерти пояснюють тим, що саме тут живе велика частина населення столиці (близько 60%), а в стратегії покупки житла в новобудові багато хто починає саме з пошуку в тому ж районі.

Друге місце за переглядами оголошень і числа зареєстрованих ДДУ — у найближчого Підмосков'я (21% і 25% відповідно), а саме у міст-супутників: Митищ, Королева, Люберець, Одинцова, Хімок, Красногорська і Реутова. Середня вартість квартир у новобудовах тут становить 94 тис. руб. за 1 кв. м. Інтерес до цієї локації пояснюється тим, що її багато хто сприймає як продовження Москви, а якість міського середовища там не відрізняється від столичних околиць, зазначено в дослідженні.

Третю позицію займають новобудови, розташовані в середньому і далекому Підмосков'ї. Тут частка унікальних переглядів оголошень про продаж житла в новобудовах склала 15% і стільки ж — частка зареєстрованих ДДУ. Середня ціна 1 кв. м в нових будинках на 30% нижче, ніж в ближньому Підмосков'ї, чим і пояснюється купівельний інтерес, відзначають аналітики.

На четвертому місці за попитом — житлові комплекси, розташовані в зоні від ТТК до Садового кільця (10% первинних запитів і 4% ДДУ). Тут досить високі середні ціни на новобудови (342 тис. руб. за 1 кв. м), з-за чого запити не завжди конвертуються в реальні угоди. Покупці активно вивчають оголошення, але по співвідношенню ціни і якості частіше приймають рішення на користь інших локацій, пояснюють автори дослідження.

П'яте місце займають ближні райони Нової Москви (близько 8% первинних запитів). Тут зростання інтересу пов'язаний із запуском Солнцевського лінії метро і активним будівництвом продовження Сокольницької лінії. На 8% переглядів в «ближній» Новій Москві припадає 17% угод, тобто покупці цих РК приймають рішення швидше за всіх, відзначають експерти ЦІАН.

Передостаннє місце займають дальні райони Нової Москви, де поки не ведеться будівництво метро (3% первинних переглядів оголошень. На останній сходинці — новобудови в межах Садового кільця (2% переглядів і 0,2% ДДУ). У першому випадку покупців відштовхує погана транспортна доступність, у другому — висока ціна квартир (739 тис. руб. за 1 кв. м).

Раніше експерти назвали найдорожчий район, розташований між ТТК і МКАД. Ним став район Раменки, де середня вартість «квадрата» склала 366,5 тис. руб.



Категория: Недвижимость