У Росії введена кримінальна відповідальність за «гумові» офіси


Опубликованно 06.10.2018 15:00

У Росії введена кримінальна відповідальність за «гумові» офіси

У Росії посилено покарання за фіктивну постановку іноземних громадян на облік в нежитлових приміщеннях. Порушникам може загрожувати штраф на суму від 100 тис. до 500 тис. руб. або позбавлення волі строком до трьох років. Законопроект, що передбачає таку відповідальність, прийнятий у третьому читанні, пише «Російська газета».

Відповідні зміни внесені в Федеральний закон «Про міграційний облік іноземних громадян та осіб без громадянства в РФ» та в Кримінальний кодекс. У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що раніше російське законодавство передбачало подібне покарання тільки за реєстрацію в житлових приміщеннях. З цієї причини стали спостерігатися випадки появи так званих «гумових» офісів, наголошується в документі.

Тепер в закон включені офіси компаній, співробітниками яких мігранти не є. Нововведення було розроблено групою депутатів на чолі з віце-спікером Держдуми Іриною Яровою. У першому читанні законопроект схвалили в грудні 2017 року. На думку його авторів, такі поправки дозволять знизити загрозу екстремістської і терористичної діяльності з боку мігрантів.

У вересні суд виніс вирок жителю Єкатеринбурга, який поставив на облік за місцем перебування понад 9,2 тис. нелегалів. З жовтня 2015 року по квітень 2018-го порушник реєстрував іноземних громадян в квартирі площею 16 кв. м. Чоловіка визнали винним та призначено покарання у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 400 тис. руб.



Категория: Недвижимость